Astec Triglav vse bližje modri skupini

Thumbnail PreviewKranj, 19. decembra. Odbojkarji Astec Triglava so z odliko opravili domačo nalogo, saj so s 3:0 (18, 12, 13) premagal SIP Šempeter, ki je do te tekme še kandidiral tudi za nastop med šesterico najboljših ekip v državi. Kranjčani so bili boljši v vseh elementih odbojkarske igre, res pa je, da so imeli tudi odbojkarji Šempetra slab dan, ki so ga pa v veliki meri zakrivili tudi razigrani domači odbojkarji.

 

Športna dvorana Planina. 100 gledalcev. Sodnika: Mačus (Nova Gorica), Stegnar (Novo mesto).

Astec Triglav: Ivartnik (L), Čulibrk 4, Ambrožič, Bilandžić 9, Planinc 19, Antonić 5, Rop, Bežek, Potočnik, Štembergar Zupan 18, Berčič 2. Trener: Marko Brumen.

SIP Šempeter: Račnik, Brus 4, Kos 1, Škrabe, Bojinovič 2, Udrih 1, Vrhunc 1, Krakar 3, Terglav, Arsovič, Šildenfeld, Stojisavljević 3, Jan, Verbič 8. Trener: Matjaž Hafner.

STATISTIČNI PODATKI

Domači odbojkarji so odlično začeli, kljub temu, da ni zaigral Sašo Rop, ki še vedno čuti posledice poškodbe iz Groningena. Z dvema asoma Planinca so povedli s 5:1 in Hafner je moral že na začetku vzeti pol minute predaha. Kranjčani se niso pustili zmesti in so tudi na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo 5 točk. Ravnotežje na igrišču je nekako vzdrževal bivši »Kranjčan« Miha Verbič, ki je odlično napadal in serviral in gostje so uspeli razliko zmanjšati na 9:6. Gostje so do drugega tehničnega odmora napravili nekaj več napak v napadu, čeprav so dvakrat uspešno ustavili Berčiča z blokom, tako da je prednost spet narasla na 5 točk. Tudi po odmoru so gostujoči odbojkarji slabo izvajali začetni udarec, tako da se domačim niso uspeli približati na več kot 3 točke zaostanka. Planinc in Štembergar Zupan sta zelo uspešno napadala in Hafner je pri izidu 19:14 vzel še svoj drugi odmor v tem nizu. Po asu Antonića je bil pri izidu 22:16 prvi niz dokončno odločen.

Začetek drugega niza je bil bolj izenačen, čeprav so bili domači vseskozi v rahli prednosti. Štembergar Zupan je z asom poskrbel za prvo občutnejšo prednost domačih, Hafner pa je pri 6:3 vzel prve pol minute oddiha za Šempeter. Po odmoru so gostje zaostanek znižali, tako da je Astec Triglav odšel na prvi tehnični odmor le s točko prednosti. Po odmoru pa je sledila spet serija domačih – od izida 8:8 so Kranjčani prišli do prednosti 15:8. Do drugega tehničnega odmora so Savinjčani dosegli le še točko. Po odmoru pa je bila na igrišču samo še kranjska ekipa. Povedli so 22:10 in tako je bilo jasno, da bo tudi tudi drugi niz končan v korist Astec Triglava.

Triglavani so enako zavzeto in borbeno kot prva dva začeli tudi 3. niz in povedli s 4:2. Gostje so po servisih Bojinovića prišli do izenačenja. Domača šestorka pa je nadaljevala v svojem ritmu in povedla 8:6 na prvem tehničnem odmoru. Po odmoru se je na začetnem udarcu razigral Berčič, svoje je dodal še blok Triglavanov in vodstvo so povišali na 10:6, kar je bil signal za Hafnerja za prvi time-out. Neustavljiva Štembergar Zupan in Planinc pa sta kar tekmovala, kdo bo v tej tekmi dosegel več točk in skrbela za to, da se je razlika vseskozi višala v korist domačih – 16:10 je bilo na drugem tehničnem odmoru. V nadaljevanju pa so gostje povsem popustili in Astec Triglav je dosegel zelo pomembno zmago za uvrstitev v modro skupino.