Intervju pred sezono: Janko Bregant

Po najdaljšem premoru v tekmovanjih dvoranske odbojke se končno približuje začetek državnega odbojkarskega prvenstva. V moški Sportklub 1A odbojkarski ligi bo v letošnji sezoni nastopalo osem moštev. Ekipe bodo v okviru rednega dela prvenstva po trikrožnem sistemu odigrale 21. krogov, sledile bodo končnica in finalne tekme, ki se bodo zaključile do 18. aprila. V uvodnem prvenstvenem krogu, ki bo potekal 19. septembra, bodo naši fantje gostovali pri Calcit Volley v Kamniku. Že tradicionalno pa se bo Hiša na kolesih Triglav prvič resneje preizkusila na turnirju za Pokal Kranja. V nedeljo, 30. avgusta, bomo v ŠD Planina gostili slovenske prvoligaše Calcit Volley, Merkur Maribor in MOK Krka. Pred začetkom turnirja in nove sezone smo za intervju prosili dolgoletnega kapetana in prvega korektorja Janka Breganta.

 

Ekipa se bo letos zopet nekoliko pomladila v povprečju zaradi prihoda mladih igralcev kot so Fajfar, Snedec, Nanut in Šikanič. Dobro funkcioniraš tudi sam v takem okolju ali bo dobrodošla okrepitev z izkušnjami Andreja Štembergarja Zupana?

Kranjski klub je v zadnjem obdobju prava valilnica talentov. S tem, ko so naši bivši igralci poiskali priložnosti v novih klubih, se je v Kranju pokazala priložnost za nove omenjene mlade igralce. Na njih je, da s trdim delom to priložnost izkoristijo. Vsako sezono se igralci menjajo, tu nimam nobenih težav. Pomembo je, da bomo ustvarili pravo kemijo na igrišču. Pri tem nam bo še kako koristil ravno Andrej Štembergar Zupan. Vesel sem, da se je pridružil ekipi. Verjamem, da bova skupaj v veliko pomoč trenerju in mladim igralcem pri razvoju.

Tako dolgega premora v dvoranski odbojki verjetno še ni noben igralec doživel. Koliko časa ste bili ločeni od igrišča in kako ste ohranjali stik z odbojko med karanteno? So se priprave v dvorani letos začele kaj prej?

Tega točno ne vem. Smo se pa za kratek čas pred poletjem, ko so se vladni ukrepi sprostili, zopet vrnili v dvorano. Zaradi hitrega zaključka prejšnje sezone sem, za razliko od prejšnjih let, več igral odbojko na mivki in tako ohranjal stik z žogo. Priprave na letošnjo sezono so se letos začele že v začetku avgusta, kakšnih 14 dni prej kot ponavadi. Razlog ni predčasen zaključek lanske sezone, temveč hiter začetek letošnje, ki se je premakil v sredino septembra.

Si kaj spremljal prestope v drugih ekipah? Koga bi letos ocenil za močne akterje v 1.DOL? Misliš, da se bo razmerje moči kaj spremenilo?

Prestope igralcev sem spremljal delno. Mislim, da bo liga močna kot že dolgo ne. Najboljši klubi so pripeljali močne okrepitve. Po mojem mnenju favoriti za naslov ostajajo isti kot prejšnjo sezono – ACH Volley, Calcit Volley in Merkur Maribor.

Ob predčasnem zaključku sezone lani je bil nekako odvzet občutek doseganja ciljev in uvrstitev. So letos apetiti toliko večji? Tvoji in pa ekipni?

Težko bi rekel, da so zaradi predčasnega zaključka sezone sedaj apetiti večji. Klub stremi k nenehnemu ponujanju priložnosti in razvoju mladih perspektivnih igralcev. To mu zelo dobro uspeva. Z mojimi izkušnjami poskušam k temu doprinesti, kolikor je le mogoče. Osebno si najprej želim, da bi bila sezona izpeljana brez poškodb, ostale stvari bodo potem lažje dosegljive.

Kako ocenjuješ zasedbo letošnjega turnirja za Pokal Kranja? Se tebi osebno po toliko letih igranja uspe v formo spraviti do 30. avgusta? Gre z leti lažje ali težje?

Klub se potrudi, da je Pokal Kranja vsako leto atraktiven. Glede na to, da bosta letos med drugim udeleženca Calcit Volley in Merkur Maribor, ki ju uvrščam med favorite za osvojitev naslova, je morda konkurenca najmočnejša v zadnjih letih. Fizična priprava in moji otroci so poskrbeli, da v času pavze nisem miroval, in bo tako lovljenje forme do začetka sezone nekoliko lažje.

Spored turnirja za Pokal Kranja:
  • 10:00 Calcit Volley – Hiša na kolesih Triglav
  • 11:30 MOK Krka – Merkur Maribor
  • 15:00 za 3. mesto
  • 17:00 za 1. mesto

Spletni prenos in rezultati: https://sport.zone/