Magnesia – uradna voda državnega prvenstva v odbojki na mivki

Pitje zadostnih količin tekočine med in po športni vadbi je ključnega pomena za zagotovitev ravnovesja v telesu. Med fizično vadbo izgubimo največ telesne tekočine ter koristnih mineralov, največ z dihanjem in znojenjem. S pravilnim režimom pitja lahko to izgubo pravočasno nadomestimo, preprečimo dehidracijo in poskrbimo za svoje zdravje.

Strokovnjaki poudarjajo, da pravilna hidracija omogoča zagotoviti telesu dovolj tekočine že pred začetkom športnih aktivnosti. Pitje na dušek neposredno pred telesno vadbo ni priporočljivo, saj lahko želodec poln vode zmanjša naše fizične sposobnosti. Med samo vadbo, moramo uživati dovolj tekočin neprekinjeno, in sicer okoli 2 decilitra vode vsakih 15 -20 minut. Po športni vadbi je treba ustrezno dopolniti izgubljene telesne tekočine, da ponovno vzpostavimo ravnovesje vode v telesu.

Ne pozabite, da z znojenjem izgubljamo tudi koristne minerale. Ti so izjemno pomembni za učinkovito regeneracijo telesa po športu. Najlažje in najbolj naravno jih nadomestimo z pitjem mineralnih vod. Vaše telo bo ponovno v ravnovesju.

Športnikom priporočamo predvsem negazirano mineralno vodo Magnesia, ki telesu ob potrebnem vnosu tekočine zagotovi tudi vrsto koristnih mineralov. Najbolj pomemben med njimi je magnezij, saj ta pozitivno vpliva na obnavljanje celic, pomaga v boju proti utrujenosti, sprošča mišice in preprečuje krče. Poskrbite za pravilno in zdravo hidracijo, vaše telo vam bo hvaležno.

Če niste prepričani, koliko magnezija potrebuje vaše telo, lahko priročen test in nasvet najdete na www.magnesia.si.