3 DOL: Mladi orli premagali vodilne Kočevce!

BulldozerTriglav2Kranj, 18. februarja 2012. V 13. krogu 3 DOL zahod so se v ŠD planina pomerili igralci Astec Triglav II in MOK Kočevja. Po razburljivem dogajanju so bili s 3:2 (23, -20, -17, 18, 13) biljši domači orli, ki s tem nadaljujejo zmagovalni niz v spomladanskem delu prvenstva.


ŠD Planina. Gledalcev 26. Sodnika: Serajnik, Vratarič.

Astec Triglav II: Marolt -L, Hafner S. 6, Kalan (C) 13, Klemenčič M. 8, Mrak 5, Klemenčič J. 15, Markun 23, Hafner G., Ambrožič, Perčič, Čebašek. Trener: Matej Maček

MOK Kočevje: Čokorilo V., Levstik -L, Figar, Primčič, Drobnič S., Čokorilo B. (C), Marolt, Pogorelc, Kump, Filipidis -L, Obranović, Drobnič A.

Po slabšem začetku v prvem nitu so Kranjčani hitro vzspostavili ravnotežje v igri in po izenačenem nadaljevanju niz dobili v sami končnici s tesnim izzidom. V tem delu igre je bil izredno razpoložen domači korektor Markun, ki je nanizal 8 točk, z odličnim sprejemom zač. udarca pa se je izkazal Jan Klemenčič.

V zoper izenačenem 2. nizu so orli ohranili rahlo prednost do same končnice, kjer so nerazumljivo popustili in na lahek način niz prepustili gostom, ki so na krilih ize4načenja zelo odločno začeli tudi 3. niz. Že takoj so povedli za 5 točk, vendar so se Triglavani uspeli približati na -2. V nadaljevanju so Dolenjci zopet stopili na stopalko za plin in povedli v nizih z 2:1.

4. niz je potekal identično tretjemu, s to razliko, da so bile vloge tokrat zamenjane. Karanjčani so bili odločni da izenačijo v nizih in tako se je tudi zgodilo. Ob dobrem Markunu so se Triglavani izkazali z zelo majhnim številom neizsiljenih napak.

5. niz je minil v izenačeni borbi, in prvem vodstvu za 2. točki tik ob koncu niza. Po nesporazumu orlov, so se Kočevci uspeli približati, pa vendar so Triglavani zmogli do konca ohraniti koncentracijo in zmaga je ostala doma.