ACH Volley tudi v drugi tekmi z gladko zmago

Pokal Slovenije, 1/4 finale, 2. tekma
Hiša na kolesih Triglav : ACH Volley Ljubljana 0 : 3 (-18, -15, -20 )

Športna dvorana Planina, gledalcev 100, sodnika Klinar (Žirovnica), Goznik (Slivnica pri Mariboru).

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 2, Nanut 2, Pušnik 5, Tučen , Bregant 5, Godnič 1, Snedec, Mali 4, Štembergar Zupan 3, Šikanič , Maček 4, Libnik (L), Fajfar(L). Trener: Sašo Rop.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš 4, Šket, Rutar 1, Mašulović 5, Todorović , Peruničić, Okroglič 4, Kovačič (L), Gjorgiev 10, Pokeršnik 9, Videčnik 5, Kök 8. Trener: Mladen Kašić

V prvi polovici prvega niza so domačini prikazali nekaj več iniciative in si priigrali prednost 4 točk, predvsem po zaslugi dobre igre v bloku in obrambi, medtem ko sta bila v napadu učinkovita Pušnik in Bregant. Gostje so v nadaljevanju po zaslugi pritiska s servisom izenačili na 12-12 in domači trener Rop je vzel prvi timeout. Sledilo je nekaj izmeničnih točk, nato pa je ACH prikazal nekaj lepih obramb po servisu Mašulovića in prvič smo videli prednost ACH-ja s 17-14. Rop je vzel še drugi odmor, a po napaki Pušnika je prvič 4 točke prednosti pripadlo ACH Volleyju, na servis Köka pa so prednost povečali na 23-17. Gostje so z napadom Pokeršnika izkoristili prvo zaključno žogo za 25-18.

Tudi drugi niz so bolj odločno začeli gostje. Napaka Pušnika, as Köka in rezultat je bil 3-0 za ACH. Servis gostov je še naprej povzročal težave domačim sprejemalcem, nekaj negotovosti v napadu in ACH je povedel že za 9 točk. Z asom Malija se je prednost zmanjšala na 7-13, vendar Kranjčani kljub dobri potezi tu in tam niso uspeli resno ogroziti vodstva gostov iz Ljubljane. Razpoložen je bil predvsem gostujoči kapetan Pokeršnik. Na obeh straneh je nato sledilo nekaj menjav, gostje pa so niz zaključili z napadom Videčnika za 25-15.

Serija servisov Mateja Köka je odprla tretji niz, Sašo Rop je prvi odmor vzel že pri 4-1. Ljubljančani so še naprej uspešno ustavljali domače napadalce in si priborili 6 točk prednosti. Z dobrim servisom in požrtvovalno igro so domači v nadaljevanju zmanjšali zaostanek na 2 točki na 15-13, vendar kljub očitni želji niso uspeli iztržiti niza. Pernuš je z asom prednost povišal na 21-17, niz pa se je zaključil s 25-20.