Astec Triglav jutri na Nizozemsko

GM_CHALLC_300x100Kranj, 7. decembra. Odbojkarji Astec Triglava igrajo v sredo, 9.12.2009 v Alpha College Sport Centru še drugo tekmo z nizozemskim AB Groningen/Lycurgusom. Prvo tekmo so dobili Nizozemci s 3:1 in so z eno nogo že v tretjem krogu. V torek zjutraj bodo iz Celovca prek Dunaja poleteli v Amsterdam, kjer jih čaka potem še nekajurna vožnja na sever Nizozemske v univerzitetno mesto Groningen.

 

Odbojkarji AB Groningena so si z zmago v Kranju priigrali veliko prednost, česar se sodeč po poročilih v njihovih medijih tudi zelo dobro zavedajo. Morda je tudi v tem dodatna priložnost Kranjčanov, ki v Groningen ne bodo odpotovali z belo zastavo, ampak bodo skušali domače presenetiti na njihovem terenu. Glede na igro, ki so jo Triglavani prikazali v sredo, še bolj pa v sobotni tekmi proti Galexu, presenečenje ni izključeno. Če Kranjčani ne bodo podlegli pritisku polnih tribun in če jim bo uspelo ustaviti vsaj enega od dvojca Barla – Fransen, potem vsekakor imajo možnosti za dober izid.

Navijači Nizozemcev so precej bolj “akademsko” naravnani na tribunah domače dvorane kot pa so to bili kranjski gledalci prejšnjo sredo v ŠD Planina. Nizozemci so v poročilu s tekme navijače v Kranju v dvorani “iz časov železne zavese”, ki izgleda “bolj kot tovarna”, celo ocenili kot fanatične in da jih je 400 zaleglo za 1000, kakršen hrup so proizvajali. Rezultat v živo bo na voljo prek www.cev.lu – povezava bo objavljena v sredo, 9.12.2009, posnetek sredine tekme bo predvidoma na programu domače TV Nord. Kdaj in na kakšen način si ga bo mogoče ogledati, pa bo tudi objavljeno na naših spletnih straneh.

FOTOGALERIJA LYCURGUS.NL

FOTOGALERIJA SVEČA