Astec Triglav po dolgem času z zmago iz Murske Sobote

panvita_galex_1Murska Sobota, 4. februarja. Igralci Astec Triglava so se z zmago nad Panvito Galex s 3:1 (-20, 20, 21, 21) povzpeli na peto mesto lestvice modre skupine 1.DOL Radenska Classic.
Po dolgi vožnji v slabih vremenskih razmerah so se Kranjčani izkazali na parketu OŠ I v Murski Soboti kot že dolgo ne. Po sicer nekoliko medlem začetku, ko so domači prek Andreja Tota zaključili tudi nemogoče, so Triglavani (napisano z veliko začetnico, pa ne zaradi dobre igre celotne ekipe, ampak zaradi pravil jezika) v nadaljevanju zaigrali zelo zrelo in tekmo odločili v svojo korist. Tokrat je res odločala zbranost – Triglavani so naredili zelo malo napak, še največ jih je bilo na začetnem udarcu. V vseh treh nizih, ki so jih dobili, so Kranjčani tudi zelo dobro sprejemali začetne udarce domačih, še posebej se je izkazal Andrej Štembergar Zupan, ki je kot kaže povsem okreval po poškodbi, pa tudi Miha Bežek ni mnogo zaostajal. V napadu je bil neustavljiv Danijel Pokeršnik (60% izkoristek).

Prvič smo na spletni strani www.oktriglav.si v živo preizkusili tudi novost – razširjeni Live Score, ki jo je pripravil naš statistični guru Martin Ambrožič in jo bomo od sedaj naprej stalno uporabljali. Razširjeni Live Score je nastal predvsem zato, da se čim bolje predstavi dogajanje na igrišču tistim, ki si tekme v živo ne morejo ogledati, saj so na voljo podatki o doseženih točkah posameznih igralcev ter tudi opisno zadnjih nekaj dogodkov na igrišču.

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 200, sodnika: L. in J. Globačnik (oba Topolšica).

Panvita Galex: Ajlec 1, Pavlovič 9, Mijalkovič 15, Žitnik 4, Flisar 11, Kurteš 7, Tot 18, Grabar, Drvarič, Marič, Vrabl.

Astec Triglav: Lužovec 1, Šmitran 6, Pokeršnik 17, Hafner, Jan, Rop 13, Bežek, Potočnik, Štembergar-Zupan 16, Perhaj 4, Rezar 7.

STATISTIČNI PODATKI

Vsega uro in pol so za zmago v Murski Soboti na prekmursko – gorenjskem derbiju spodnjega dela modre skupine potrebovali odbojkarji Triglava. Ti so domačinom prepustili uvodni niz, nato pa vajeti igre prevzeli v svoje roke in za uvod v končnico prvenstva Sobočanom prizadejali prvi poraz.

Potem ko je bil prvi niz izenačen do 12. točke, so domačini Kranjčanom ušli po drugem tehničnem odmoru (16:15). Murskosoboški “nadomestni” korektor Milan Mijalkovič, ki na tem mestu igra namesto že dlje časa poškodovanega Tomaža Horvata, je zatem niz zaključil na 20. točki. In kot se je izkazalo pozneje je bilo to vse, kar so tokrat prikazali varovanci Dejana Fujsa.

Čeprav so v drugem nizu domači po vodstvu z 10:5 še vodili tudi pri drugem tehničnem odmoru (16:15), pa so nato predvsem zaradi lastnih napak povsem popustili, po menjavi kapetana Andreja Tota z mladim Blažom Ajlecem so triglavani brez posebnih težav izenačili na 1:1 v nizih.

Fujs je nato domačega kapetana vrnil v igro in tretji niz je bil zatem še najbolj izenačen. Tekmeca sta se izmenjevala v vodstvu, bila nazadnje izenačena na 20. točki, po servisih Daliborja Šmitrana pa je nato zapravljen napad drugega domačega sprejemalca, Ivana Kurteža, gostom omogočil vodstvo z 2:1 v nizih.

V zadnjem, četrtem nizu so gledalci spremljali izenačeno odbojko do desete točke, nato pa je zasedba Tineta Sattlerja pobegnila ter proti neprepoznavnim domačinom po zapravljenem napadu Mijalkoviča na koncu dobila obračun. Gorenjci pa so s tem Sobočane že prehiteli tudi na prvenstveni lestvici.