Astec Triglav s tremi točkami iz Kamnika

uko_kropa_20120115_1510932943Kamnik, 21. januarja. Astec Triglav je nadoknadil izgubljene točke iz prejšnjega kroga, saj je v Kamniku presenetljivo ugnal favorizirano ekipo Calcit Volleyballa s 3:1 (23, 19, -20, 22). Domači so po vodstvu Kranjčanov 2:0 sicer uspeli zmagati v tretjem nizu in dobro igro prenesti tudi v četrti niz (1:8, 10:16), ampak to je bilo premalo za tokrat zelo borbeno, odločno in srčno igro kranjske ekipe. Pohvaliti je treba prav vse, ki so stopili na parket, vključno z mladim Lužovcem, ki se je izkazal po prihodu s klopi v drugi polovici četrtega seta. Do konca prvega dela sta še dva kroga in Astec Triglav tudi v naslednjem krogu gostuje – tokrat pri ACH Volleyu. V soboto, 28. janurja pa bo zadnji krog prvega dela, ko v Kranju gostuje Salonit Anhovo.

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Valentar (Prevalje), Skudnik (Mežica).

Calcit Volleyball: Bezek, Hribar, Sušec, Ž. Novljan, Jereb 3, Smrekar, Ribič, Planinc 13, J. Pokeršnik 14, Brus 9, J. Novljan 7, Stavbar 2, Kotnik, Mihajlovič 11.

Astec Triglav: Lužovec 2, Šmitran 10, D. Pokeršnik 17, Hafner, Jan, Rop 17, Bežek, Štembergar Zupan 13, Perhaj 3, Rezar 7.

STATISTIČNI PODATKI

Trener Kamničanov Luka Slabe že nekaj časa tarna nad pomanjkanjem svežine pri njegovih igralcev, da je res tako pa je pokazala tekma proti Astec Triglavu. Poleg svežine je Kamničanom tokrat manjkal tudi motiv, saj so si že pred časom zagotovili drugo mesto za nadaljevanje prvenstva v modri skupini, medtem ko je stanje pri Kranjčanih povsem drugačno, kajti če se hočejo vključiti v boj za prvaka, morajo še zbirati točke. In prav njihova želja in težave Kamničanov so tokrat tehtnico nagnili na kranjsko stran. Calcit je tako zabeležil tretji poraz, Astec Triglav pa se mu je tudi oddolžil za poraz v Kranju.

Calcit_16krog

Domači so sicer povedli s 4:0, ko so se Kranjčani, ki so tokrat po dolgem času spet zaigrali v popolni postavi, hitro zbrali. Izenačili so na peti točki, nato pa z asom Saša Ropa tudi povedli. Vodstvo so nato brez težav obdržali do konca niza, kljub temu, da razlika ni več naraščala.

V drugem nizu so bili Kranjčani veliko boljši, pri domačih pa ni bilo razigranega igralca. Gostje so povedli s 6:2 in nato 14:9 ter visoko prednost zadržali do konca, s tem pa so že osvojili dragoceno točko. Toda s tem se niso zadovoljili. V tretjem nizu so vodili s 5:2, nato tudi še 12:10, zatem pa se je v domači vrsti razigral Jošt Novljan, dva asa je dosegel Matej Mihajlovič, zbudil pa se je še Jan Pokeršnik. Domači so začeli igrati odbojko. Kmalu so si priigrali neulovljivo prednost in znižali na 2:1.

Tudi v četrtem nizu so bili na začetku boljši, po treh asih Jana Planica pa prišli do lepe prednosti. Toda tudi izid 11:4 ni zadostoval, da bi si priborili vsaj ″tie break″. Gostje so se vrnili v igro, v sami končnici pa domače povsem nadigrali.

(povzeto po STA)