Astec Triglav v boj za 3. mesto

Thumbnail PreviewKranj, 19. aprila. Odbojkarjem Astec Triglava v Kanalu ni uspelo presenetiti gostiteljev, saj so bili tudi v drugi tekmi polfinala poraženi z izidom 3:1 (20, 16, -20, 30). Triglavani so sicer v prvi polovici prvega niza držali rezultatsko prednost, nato pa so Kanalci strnili obrambne vrste in zasluženo osvojili prvi niz ter nato še drugega, kar je že pomenilo uvrstitev v finale. Kranjčani bodo tako tretjo sezono zapored igrali v malem finalu za tretje mesto, enako kot lani z Ekipo Marchiol Vodi. Prva tekma bo že v sredo ob 19. uri v Športni dvorani Planina.

Športna dvorana v Kanalu, gledalcev 500, sodnika: Stegnar (Novo mesto), Jovanovič (Komenda).

Salonit Anhovo: Paravan, Szabo 13, Potočnik 8, Kaminski 3, A. Kovačič 11, Šabec 5, Paliska 9, Vidić 2, Berlot 3, Savičić 9, Dabović 1, Mijatovič 2.

Astec Triglav: Ivartnik, Čulibrk 3, Ambrožič, Klemenčič, Bilandžić 6, Planinc 6, Antonić 5, Rop 9, Bežek 1, Potočnik 13, Štembergar Zupan 3, Berčič 4, Hafner 3, Rezar.

STATISTIČNI PODATKI

PRISPEVEK RTV SLO

Odbojkarji Salonita so večino dela opravili že na prvi tekmi v Kranju, ki so jo dobili s 3:1. A razmerje moči na tekmi v Kranju je Gorenjcem vendarle dajalo še nekaj upanja za presenečenje, toda kot je pokazala tekma v Kanalu, njihove želje niso bile realne. Primorci so bili dovolj zbrani, da so zlahka prišli do vodstva z 2:0, v nadaljevanju pa so v dvoboju “rezervnih” postav prišli tudi do še ene zmage, ki je tudi pomenila uvrstitev v finale in s tem izpolnitev začrtanih ciljev pred sezono.

Kranjčani, ki so cilje izpolnili že z uvrstitvijo v polfinale, so sicer tekmo začeli odločno, takoj se je videlo, da se po porazu v domači dvorani niso predali. Do drugega tehničnega odmora so držali korak, nato pa so domači predvsem po zaslugi Davida Szaba prišli do prednosti, ki so jo držali do konca. Izgubljen niz je vidno znižal voljo Kranjčanom, ki so v drugem delu povsem popustili in v njem osvojili vsega 16 točk. Z izidom 2:0 je bil finalist znan, s tem pa se je ponudila priložnost, da trenerja ponudita priložnost tudi igralcem, ki sicer igrajo manj. V izenačenem dvoboju “rezervistov” so tretji niz dobili gostje, v maratonskem četrtem pa je bila zbranost in tudi nekaj sreče na strani domačih.

avtor: STA