Astec Triglav tretjič zapored osvojil 4. mesto v državi

Picture PreviewKranj, 24. aprila. Članska ekipa Astec Triglava je 3. zapored osvojila 4. mesto v državnem prvenstvu v odbojki za moške. Kranjčani so tudi letos v boju za 3. mesto morali priznati premoč Ekipi Marchiol Vodi. Tudi v drugi tekmi so bili za odtenek boljši Primorci – izid je bil 3:1 (20, -23, 23, 24)  za Ekipo Marchiol Vodi. Kranjčani so bili tudi tokrat najmanj enakovredni izkušenejšim nasprotnikom in so s svojo igro dokazali, da nedvomno sodijo med 4 najboljše ekipe v državi in da je pred njimi še lepa prihodnost, saj so ena najmlajših ekip v prvi ligi.
 

Športna dvorana Balon Nova Gorica, gledalcev 150, sodnika: Globačnik (Topolšica), Jovanovič (Komenda).

Ekipa Marchiol Vodi: B. Krivec 2, Gjorgjevski 3, Grut 11, Koncilija 7, Basaneže 10, Orel 3, Bregant 4, Čabarkapa 4, L. Krivec 3, Vidič, Pepić 30, Sirk. Trener: Mijo Vuković.

Astec Triglav: Ivartnik, Čulibrk 15, Ambrožič, Klemenčič, Bilandžić 14, Planinc 17, Antonić 2, Rop 20, Bežek, Štembergar Zupan 9, Berčič, Hafner, Rezar. Trener: Matej Maček.

STATISTIČNI PODATKI

Odbojkarji Prvačine so v malem finalu še drugič premagali zelo čvrsto ekipo Triglava in tako osvojili bronasto odličje. Podobno kot tudi na prvi tekmi v Kranju se se morali varovanci Mija Vukovića za zmago dodobra namučiti, saj so Kranjčani prikazali zelo dobro igro. Vsi štirje nizi so bili izenačeni, odločeni pa v sami končnici.

Prvega so bolje začeli gostitelji in povedli z 8:7, pri drugem tehničnem odmoru pa so bili v prednosti 16:14 gostje. Končnica je pripadla Prvačini, ki je z dobro igro ob mreži oziroma v napadu prišla do vodstva z 1:0. V drugem nizu so imeli rahlo pobudo varovanci Mateja Mačka. Povedli so z 8:5 ter kasneje s 16:13. Marchiolovci so jih pri 18. točki ujeli, a za tem v končnici popustili in Triglav se je veselil izenačenja.

Tudi v tretjem nizu je bil zmagovalec odločen v razburljivi končnici. Nekaj časa je bolje kazalo gostiteljem, pri katerih je v napadu znova izstopal nezaustavljivi korektor Milan Pepić, nekaj časa pa Kranjčani, ki so bili zelo uspešni na sprejemu. Po izenačenju na 21 so si dve točki prednosti priigrali domači odbojkarji, kar je bilo dovolj za vodstvo z 2:1. V najdaljšem četrtem nizu sta bili ekipi večkrat poravnani, odločitev o zmagovalcu pa je znova padla v sami končnici. Čeprav so Kranjčani že vodili s 23:22 je prišlo do zasuka, odbojkarji Prvačine pa prve zaključne žoge niso izkoristili. Zato pa so bili uspešnejši v drugem poizkusu in po dveh urah igre še drugič v malem finalu oziroma šestič v tej sezoni ugnali Kranjčane za ponovitev lanskega dosežka.

Prvi igralec Pepić je za Prvačino odigral zadnjo tekmo, saj se seli v Južno Korejo.

avtor: STA