Astec Triglav v polfinalu!!

Thumbnail PreviewKranj, 31. marca. Astec Triglav je tudi na povratni tekmi premagal Galex Mir – tokrat s 3:1 (-19, 21, 19, 25) in si zasluženo priboril že tretjo zaporedno uvrstitev med 4 najboljše ekipe v državi. Ker je bilo za napredovanje Kranjčanov dovolj že, da osvojijo niz, je tekma malce izgubila na tekmovalnem naboju v 3. in 4. nizu, a do takrat sta se ekipi čvrsto borili za vsako točko. Kranjčani so bili v prvem nizu podrejeni, a so v drugem izboljšali uspešnost na začetnem udarcu, Prekmurce oddaljili od mreže in prisilili v napake ter se zasluženo veselili napredovanja v polfinale. Prva polfinalna tekma bo tako v Kranju, v sredo, 14. aprila, nasprotnik pa bo Salonit Anhovo.

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 350, sodnika: Merhar in Seifried (oba Maribor).

Galex-Mir: Ajlec 2, Horvat 19, Kerec 1, Žitnik, Marič 6, Pavič 3, Flisar 9, Topovšek, Novak, Tot 18, Repija, Hrastovec(L).

Astec Triglav: Čulibrk 8, Ambrožič 1, Bilandžić 11, Planinc 6, Antonič 2, Rop 5, Bezek 2, Štembergar Zupan 10, Berčič 5, Ivartnik(L).

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

PRISPEVEK RTV SLO

Odbojkarji Galex-Mira iz Murske Sobote, aktualni pokalni podprvaki in igralci tretjeuvrščenega moštva rednega dela državnega prvenstva, se nekoliko presenetljivo poslavljajo od tekmovanja. Da bo tako, je napovedovala že prva tekma, ki so jo v Kranju izgubili z 0:3, da pa je Astec Triglav trenutno v boljši formi, je pokazalo tudi povratno srečanje. Upanje domačih je trajalo le do konca drugega niza, ki so ga dobili gostje, tako da je bil skupni zmagovalec odločen.

Domači odbojkarji so sicer za uvod s 25:19 prepričljivo povedli z 1:0, nato pa povsem popustili in borbeni ter razigrani gorenjski mladci so proti občutno starejši ter izkušenejši ekipi Galexa-Mira dobili drugi niz s 25:21. V vrsti aktualnih slovenskih pokalnih podprvakov tokrat z izjemo Tomija Horvata (19 točk) ni bilo razpoloženega moža, za povrh pa Sobočani na trenutke tudi po štirje zapored niso uspeli spraviti začetnega udarca v polje nasprotnika. In po izenačenju na 1:1 v nizih, ko je bilo že vse odločeno, je obračun povsem izgubil tekmovalni naboj, priložnost za igro pa so na obeh straneh dobili rezervisti. Kranjčani so nato dobili oba niza, tretjega gladko, četrtega pa z nekaj težavami.