Astec Triglav v vodstvu 1.DOL

Thumbnail PreviewKranj, 17. oktobra. Kranjčani nadaljujejo zmagoviti niz. Tokrat so v Šempetru premagali domači SIP Šempeter z 1:3 (-23, -15, 18, -18). Tudi domači navijači četi Matjaža Hafnerja niso pomagali do zmage, ki je zasluženo odšla v Kranj. S četrto zaporedno zmago so se varovanci Marka Brumna zavihteli na 1. mesto prvenstvene lestvice 1.DOL. Naslednjo soboto bo tako v Kranju derbi vodilnih, saj v goste prihaja trenutno drugouvrščeni Calcit Kamnik, ki je v krogu presenečenj ugnal Ekipo Marchiol Vodi.

Dvorana OŠ v Šempetru, gledalcev 300, sodnika: Adrovič (Kamnik), Jovanovič (Komenda).

SIP Šempeter: Račnik, Brus 2, Kos 3, Škrabe, Bojinović 5, Udrih 3, Vrhunc, Krakar, Terglav, Arsović, Šildenfeld 18, Stojisavljević 11, Jan, Verbič 11.

Astec Triglav: Ivartnik, Čulibrk 10, Ambrožič, Bilandžić 2, Planinc 19, Antonić 3, Rop 19, Bežek, Potočnik, Štembergar Zupan 9, Berčič.

Po treh zaporednih zmagah na začetku prvenstva odbojkarji Šempetra popuščajo. Potem ko jim je med tednom prvi poraz prizadejal Marchiol, so Šempetrani prvič klonili tudi v domači dvorani, povsem zasluženo jih je ugnal Astec Triglav. Kranjčani s tekme v tekmo prikazujejo boljše predstave in so s četrto letošnjo že povsem na vrhu lestvice, medtem ko so Šempetrani padli na peto mesto.

Uvod je napovedoval izenačeno tekmo. Po izenačenju na 16:16, so gostitelji dobili tri zaporedne točke in bili tik pred tem, da si priigrajo psihološko prednost. Toda na 21. točki, ki jo je za Kranjčane z asom dosegel Planinc, sta bili ekipi spet skupaj. Odločali so živci, več so jih imeli Kranjčani, ki so po dobrem napadu Ropa dobili niz. V tem delu so imeli domači velike težave s servisom, saj so pri tem elementu naredili kar sedem napak.

Izgubljena končnica prvega dela je povsem zmedla. Do prvega tehničnega odmora (6:8), so se sicer še držali, nato pa izgubljali točko za točko. Gorenjci so ušli na 24:13, kar ne bi nadomestila niti boljša ekipa, kot so Šempetrani. Zato pa so se ti zbrali v tretjem nizu, v katerem so ušli že na začetku (8:4). V napadu sta se razigrala Šildenfeld in Verbič. Bila sta najbolj zaslužna, da so si domači priigrali sedem točk prednosti in pozneje znižali izid v nizih na 1:2. Toda njihova igra ni zdržala. V zadnjem delu je bilo spet vse po starem, Kranjčani so zagospodarili na igrišču ter zanesljivo prišli do treh točk.
(avtor STA)