Astec Triglavu derbi vodilnih

Thumbnail PreviewKranj, 24. oktobra. Astec Triglav je v 6. krogu 1.DOL Radenska Classic podaljšal serijo zmag in premagal do sedaj drugouvrščeno ekipo Calcit Kamnika s 3:1 (20, -19, 18, 22). Gorenjski derbi se je pred navdušenimi kranjskimi gledalci končal po željah domačih, ki še vedno držijo prvo mesto na prvenstveni lestvici.

Kranj 24. oktobra – Športna dvorana Planina. 300 gledalcev. Sodnika: G. Novak (Dvor), L. Globačnik (Topolšica).

Astec Triglav: Ivartnik (L), Čulibrk 7, Ambrožič, Bilandžić 1, Planinc 15, Antonić 1, Rop 13, Bežek, Potočnik 5, Štembergar Zupan 19, Berčič. Trener: Marko Brumen.

Calcit Kamnik
: Kališnik 7, Hribar (L), Sušec , Makovec 6, Šmitran, Drobnič, Polančec (L), Ropret 5, Novljan 11, Zupanc 3, Bogožalec 14, Djordjevič 8, Kvas, Bežek. Trener: Bogdan Kotnik

STATISTIČNI PODATKI
FOTOGALERIJA 

Obe ekipi sta silovito začelil tekmo in zato zgrešili tudi kar nekaj začetnih udarcev. Do prvega tehničnega odmora so imeli rahlo pobudo Kamničani, ki so z asom Ropreta tudi osvojili prvo točko na tekmi, čeprav so s prednostjo 8:7 odšli na odmor domačini. Tudi po odmoru sta ekipi veliko grešili na začetnem udarcu, zato se nobena ni uspela rezultatsko odlepiti za več kot 1 točko. Calcit je po bloku domačemu korektorju prvič prišel do prednosti 2 točk – 13:15. Domači so z enako mero vrnili Bogožalcu in izid izenačil na 15. Na tehnični odmor so šli s prednostjo točke tokrat gostujoči odbojkarji. Izenačeno je bilo tudi pri vstopu v končnico (20:19), nakar je domači kapetan dosegel as. Kotnik je takoj vzel pol minute odmora. Rop pa se ni dal zmesti in je takoj po odmoru dal še eno točko iz začetnega udarca. To je bil signal za ofenzivo domačih in pri 23:19 so gostje vzeli še drugi odmor. Tudi to ni pomagalo, saj je Rop še naprej dobro serviral in po protinapadu Planinca so domači že imeli prvo zaključno žogo v 1. nizu in kasneje niz uspešno zaključili s 25:20.

Drugi niz so z dobro obrambo povedli domači – 3:1. Kamničani se niso dali in so domače pri 4. točki ujeli. Z dobro igro Bogožalca v napadu in na servisu so gostje uspeli priti do vodstva s 5:7. Prednost 2 točk so imeli tudi na 1. tehničnem odmoru. Z začetnimi udarci Antonića so domači izid spet poravnali pri 9. točki. Razigral se je tudi Čulibrk v napadu in bloku, z asom pa je domače popeljal do vodstva 12:11. Pri gostih je ravnotežje vdrževal Bogožalec. Na drugem tehničnem odmoru so imeli 2 točki naskoka spet gostje iz Kamnika, kjer se je Bogožalcu v napadu uspešno pridružil še Djordjevič Kamenik. Triglavani so nekaj več grešili na servisu in tako omogočili gostom da vodstvo dveh točk držali še naprej. Po drugem asu Ropreta na tekmi so gostje pobegnili na 16:19 in domači trener Brumen je vzel prvi odmor v 2. nizu. Pri izidu 18:20 ga je posnemal Kotnik. Posvet je gostom koristil, saj so povedli 18:23. Domači nikakor niso mogli prekiniti serije Kamničanov, zato je Brumen vzel še druge pol minute premora. Napak v končnici 2. niza pri ekipi Astec Triglava je bilo preveč, da bi lahko še ogrozili goste. Calcit je ta niz zanesljivo pripeljal do zmage z 19:25 in izid je bil tako poravnan na 1:1.

V tretjem nizu so do občutnejše prednosti prišli domači pri prvem tehničnem odmoru, ko je najprej odlično zaključil v protinapadu, nato pa naredil še solo blok Andrej Štembergar Zupan – izid 8:5 za Astec Triglav. Po tehničnem odmoru so gostje naredili dve zaporedni napaki v napadu, tako da je moral Kotnik vzeti še pol minute prekinitve (10:5). Napak pri gostih še ni bilo konec in Triglavani so ušli že za 7 točk. Sledil je še as Štembergar Zupana. Gostujoči trener je poizkušal z menjavami zmesti ritem domače ekipe, kar mu je tudi uspelo, ko je na servis prišel Jani Makovec – z dvema uspešnima servisoma so gostje prišli spet na 5 točk zaostanka in tokrat je odmor vzel Brumen (14:9). Tudi ob drugem tehničnem time-outu je imel Astec Triglav še 5 točk prednosti. Kamničani so pri 19:16 zapretili, a so domači takoj vrnili in v končnico prišli s 4 točkami prednosti. Po bloku Planinca Bogožalcu pa je bila prednost domače ekipe spet 5 točk in niz je bil odločen. Domači so ga dobili s 25:18 in spet prevzeli vodstvo v nizih z 2:1.

Gostujoči odbojkarji so bolje začeli četrti niz, povedli so z 0:4, Brumen je bil tako že dokaj zgodaj prisiljen v prve pol minute odmora. Štiri točke so Kamničani vodili tudi ob prvem tehničnem odmoru – 4:8. Z dobrim sprejemom začetnega udarca so lahko raznovrstno napadali in držali prednost 4 točk. Triglavani so se približali na dve točki pri izidu 8:10 in sledi je prvi odmor gostov. Rop se ni dal zmesti na začetnem udarcu in še zmanjšal zaostanek. Kranjčani so izid izenačili, ko sta v bloku odlično odigrala tudi Antonić in Potočnik. Domači so nato nekaj slabše servirali in gostje so prednost spet povišali na 2 točki. Na sceno je nato še enkrat stopil danes odlični Štembergar Zupan in izid z dvema asoma obrnil v korist Triglava 17:16 – sledil je timeout za Kamnik. Na servis je nato spet prišel zimzeleni kapetan Sašo Rop in domače popeljal do bolj občutne prednosti 20:17. Kamničani se še niso vdali in izkoristili napake domačih za znižanje na točko 21:20, a to je bilo tudi vse. Zmaga na derbiju je tokrat ostala več kot zasluženo v Kranju