DP mladinci – območni turnir

grb_za_clanke_novaKranj, 26. septembra. Mladinska ekipa Astec Triglava tokrat ni uspela priti v nadaljnje tekmovanje, saj je po zmagi nad ACH Volleyem z 2:0 (10,24) izgubila z Žirovnico z 2:0 (19,20), v zadnji odločilni tekmi pa so se kranjskim odbojkarjem za poraz v prvi tekmi oddolžili še mladinci ACH Volleya z 2:0 (17,18) in se tako skupaj z Žirovnico uvrstili na 1/4 finalni turnir.

 

OŠ S. Žagar Lipnica; Gledalcev 20; sodnika: Klinar, Brčinović

Na območnem turnirju v tekmovanju za Državno prvenstvo v odbojki za mladince so nastopale ekipe ACH Volleya, UKO Krope, Žirovnice in Astec Triglava.

V prvi tekmi so igralci Žirovnice brez težav premagali ekipo UKO Krope, ki je nastopala s starejšimi in mlajšimi dečki.

Astec Triglav : ACH Volley 2:0 (10, 24)

Astec Triglav: Krivec (L), Vodišek, Mencigar, Ambrožič 1, Markun 8, Arnež 5, Lužovec, Škarabot (C), Križnar 6, Zadražnik 8, Žibert 5; Trener: Maček

ACH Volley: Mikolič, Studen (L), Slaviček, Andreič, Koselj, Oštir, Šolar, Udrih, Kunčič, Sinobad, Finžgar (C); Trener: Panzalovič.

V prvem nizu druge tekme so igralci Astec Triglava, ki je celoten turnir odigrala brez kapetana in najboljšega igralca Škarabota (bolezen), Blejcem odčitali pravo lekcijo odbojke, saj so jim prepustili vsega 10 točk. V drugem nizu so se igralci ACH-ja prebudili in od rezultata 10:10 naprej tudi vodili. V končnici niza je Triglavanom uspel veliki met, saj so pri rezultatu 21:24, naredili delni izzid 5:0 in osvojili 2. niz in zmago.

Žirovnica : Astec Triglav 2:0 (19, 20)

Žirovnica: Prešern, Urbavčič (C), Rikanovič, Jenko, Hlede, Peljhan, Beravs, Globočnik, Hribar (L); Trener: Silič.

Astec Triglav: Krivec (L), Vodišek, Mencigar, Ambrožič 1, Markun 4, Arnež 5, Lužovec, Škarabot (C), Križnar 3, Zadražnik 9, Žibert; Trener: Maček

V tekmi, ki je zmagovalcu prinašala uvrstitev na 1/4 finalni turnir, Kranjčanom ni šlo vse po načrtih. Igralci Žirovnice so pritiskali z začetnim udarcem, Triglavani pa z izjemo Arneža in delno Markuna niso bili preveč prodorni v napadu. Igralci iz zgornje Gorenjske so zasluženo zmagali.

4. tekma je bila bolj revijalnega značaja, saj so igralci ACH.ja, kljub nekaterim navdušujočim potezam malčkov iz UKO Krope brez težav zmagali in v 5. tekmi iskali vstopnico za 1/4 finalni turnir.

Astec Triglav : ACH Volley 0:2 (-18, -16)

Astec Triglav: Krivec (L), Vodišek 1, Mencigar 1, Ambrožič, Markun 2, Arnež 2, Lužovec 2, Škarabot (C), Križnar, Zadražnik 5, Žibert 6; Trener: Maček

ACH Volley: Mikolič, Studen (L), Slaviček, Andreič, Koselj, Oštir, Šolar, Udrih, Kunčič, Sinobad, Finžgar (C); Trener: Panzalovič.

Vseskozi so imeli Blejci rahlo prednost, pri Kranjčanih pa ni bilo prave igre. Še kako se je poznala odsotnost Škarabota, saj so imeli Kranjčani velike težave s prodornmi napadi, medtem, ko je Blejcem šlo vse kot po maslu.

Zmago in vstopnico v nadaljne tekmovanje so si tako priigrali igralci ACH Volleya.