Državni prvaki uspešni tudi v Kranju

Thumbnail PreviewKranj, 6. marca. Odbojkarji Astec Triglava so v 7. krogu modre skupine lige Radenska Classic izgubili proti ekipi ACH Volley Bled z 0:3 (-20, -14, -11). Kranjčani so se pred polnimi tribunami Športne dvorane Planina dobri dve tretjini tekmi hrabro borili z vodilno ekipo prvenstva, a jim je zlasti v prvem nizu zmanjkalo malce sreče, da bi morda osvojili tudi kakšen niz. Gostje so ne glede na visoko vodstvo v drugem in tretjem nizu igrali zavzeto do konca. Kljub tekmi manj (proti Galex Miru), imajo že 5 točk prednosti pred zasledovalci na lestvici modre skupine.

Športna dvorana Planina. 450 gledalcev. Sodnika: Pevc (Škofja Loka), Hrovat (Begunje).

Astec Triglav: Ivartnik (L), Čulibrk , Ambrožič, Bilandžić 4, Planinc 7, Antonić , Rop 4, Bežek 1, Potočnik 4, Štembergar Zupan 12, Berčič. Trener: Marko Brumen.

ACH Volley Bled: Flajs 7, Pajenk 5, Šket 15, Pokeršnik, Kamnik 6, Venno 2, Vinčič , Petković, Gato, Fabjan (L), Jakopin 12, Vidič. Trener: Glenn Hoag.

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Začetek tekme je bil izenačen. Triglavani so z veliko borbenostjo držali priključek z gostujočo ekipo in po bloku Vennu celo povedli z 8:6 ob prvem tehničnem odmoru. Po odmoru so vodstvo še povišali na 9:6. Gostje so menjali Venna s Šketom in za hip ustavili ofenzivo Kranjčanov. V teh trenutkih je bil neustavljiv Štembergar Zupan in Astec Triglav je še držal prednost 3 točk. Ko je Potočnik ustavil Kamnika z blokom za 12:8 je Hoag vzel pol minute odmora. To ni veliko pomagalo. Potočnik je dodal še blok Jakopinu, Rop je bil uspešen v nasprotnem napadu in Kranjčani so imeli prednost 14:8. ACH Volley je zmanjšal zaostanek z lepim napadom Flajsa na 14:10, a Triglavani se niso dali zmesti in so dobili tudi drugi tehnični odmor s 16:11. Po odmoru so Blejčani strnili obrambo in učinkoviteje zaigrali tudi v napadu. Izid so na servis Jakopina znižali na 16:14. Kranjčani so nato nekoliko neodločno zaigrali v napadu in dopustili gostom, da so izid pri 17. točki izenačili, pri 17:18 pa spet prišli do vodstva. Po asu Šketa in napaki Planinca pa so gostje prvič občutneje povedli z 19:23, kar je zadostovalo za zmago v prvem nizu.

V drugem nizu so Blejčani hitro povedli na servis Kamnika in kasneje Vinčiča z 1:5. Lepo je funkcioniral tudi blok gostov, ki ga Kranjčani niso uspeli tako uspešno prebijati kot v prvem nizu. Kljub izjemni borbenosti Triglavanov, za katere ni bilo izgubljene žoge, so na prvi tehnični time-out  gostujoči odbojkarji odšli s prednostjo 4:8. Kranjčani so naredili nekaj napak več kot gostje, ki so si na ta način povečali prednost na 8:16 ob drugem tehničnem odmoru. V borbenosti niso zaostajali tudi gostje, čeprav so visoko vodili in si tako zasluženo vodstvo še povišali na 10:19. Brumen je vzel pol minute odmora, a po servisu Šketa je bil izid že 10:20. Kranjčani so se še naprej borili za čim ugodnejši izid v tem nizu, a kaj več kot do 14. točke niso uspeli priti.

V tretjem nizu so Triglavani sicer povedli z 2:0, a so gostje takoj odgovorili s štirimi zaporednimi točkami na servis Kamnika. Blejčani so prednost obdržali tudi do drugega tehničnega odmora. Sledilo je nekaj napak domačih, kar so gostje izkoristili za občutnejšo prednost. Pri izidu 6:12 je domači trener vzel pol minute predaha, a do drugega tehničnega odmora so gostujoči odbojkarji na račun dobrega izvajanja začetnih udarcev prednost povišali na 9:16 in tudi ta niz z zanesljivo igro pripeljali do konca.