Druga kadetska ekipa končala tekmovanje s porazoma

5-5-IMG 4751Žirovnica, 19.april. Druga kranjska ekipa kadetov je na svojem zadnjem turnirju dvakrat izgubila. Boljši sta bili ekipi Žirovnice in KOstanjevice na Krki. S porazoma je ekipa Astec Triglav I s štirimi zmagama zasedla četrto mesto v skupini. Bolj kot četrto mesto so pomembne izkušnje za naslednjo sezono, ki so si jih fantje pridobili na tekmah s starejšimi nasprotniki.

Žirovnica : Astec Triglav I 2:0 (25-14, 25-12)

Astec Triglav I: Fojkar Antolič. Fajfar, Vizovišek, Pernuš, Stare, Fležar, Omejec, Čelik. Trener: Krivec

Prvi set proti igralcem Žirovnice, so Triglavani delovali zelo medlo in neangažirano, kar je poznalo v njihovi učinkovitosti v napadu. Žirovničani so bili veliko bolj gibljivi v polju, s čimer so si priborili veliko napadov in jih večino tudi uspešno zaključili. Slednji so povedli z 1:0. V drugem setu je bila zgodba podobna. Žirovničani so zamenjali nekaj igralcev prve postave, ki so delovali še bolj motivirano kot postava, ki je igrala v prvem setu. Po drugi strani pa so Kranjčani še naprej delovali neagresivni in neodločni, predvsem v fazi napada. Drugi set in tekmo so dobili Žirovničani.

Astec Triglav I : Kostanjevica na Krki 0:2 (16-25, 21-25)

Astec Triglav I: Fojkar Antolič. Fajfar, Vizovišek, Pernuš, Stare, Fležar, Omejec, Čelik. Trener: Krivec

Tekma proti Kostanjevici na Krki pa je postregla z nekaj zelo gledljivimi točkami in potezami na obeh straneh.  V prvem setu so prevlado držali Dolenjci, ki so s svojimi močnimi napadi in visokim blokom onemogočali kranjske vrste. Kranjčani so se proti koncu seta sestavili in nakazali, da lahko igrajo tudi z v povprečju dosti višjim nasprotnikom. Za osvojitev niza je bilo sicer prepozno.
V drugrem setu pa so se Kranjčani dokončno prebudili, v obrambi so bili bolj gibljivi ter požrtovalni, predvsem pa se je razlika delala v napadu, kjer so orli zaigrali agresivneje in odločneje. Priborili so si lepo prednost (20:16).  Žal pa jim je do konca seta uspelo osvojiti le še eno točko, saj sprejemalska vrsta v končnici seta ni uspela najdi odgovora na sicer ne zelo moćne servisi igralcev Kostanjevice. Zgledalo je kot, da bi se Triglavani ustrašili zmage. Set so tako dobili Dolenjci in osvojili prvo tekmo na turnirju v Žirovnici.