Državno prvenstvo v odbojki na mivki Kranj 2014

dp2

Kranj, 18. julija. Tudi letošnje poletje bo center Kranja gostil najboljše slovenske odbojkarje na mivki. Državno prvenstvo v odbojki na mivki Kranj 2014 bo tako kot vselej do zdaj v znamenju števila dva – poleg tega, da v vsaki ekipi nastopata dva člana, bomo spektakel lahko spremljali v dveh kategorijah (tj. tako moški kot ženski turnir), na dveh lokacijah (RC Fitko, Preddvor, in ploščad MO Kranj) in dva dni (v petek, 25. julija, in soboto, 26. julija). Pri tem bo kot uvod v glavni turnir že dan prej na sporedu rekreativni turnir mešanih trojk, na katerem bodo rekreativne ekipe že tradicionalno preizkusile kranjsko prizorišče.

Program:

V četrtek, 24. julija, bodo v RC Fitko v Preddvoru že od 9. ure dopoldne potekale kvalifikacije za glavni turnir. Od 15. ure dalje pa bo se bo na obeh prizoriščih, tj. v Preddvoru in na ploščadi Mestne občine Kranj, odvijal rekreativni turnir mešanih trojk.

V petek, 25. julija, bodo od dopoldneva na sporedu tekme v skupinah (štiri skupine treh ekip), ki se bodo odvijale na centralnem igrišču pred MO Kranj in v RC Fitko v Preddvoru. Večer bo postregel še s četrtfinali, ki jih bo v Kranju moč spremljati vse do 23. ure.

V soboto, 26. julija, pa bo napetost zares narasla, saj bomo po polfinalih in finalu, ki ga bo prenašala tudi nacionalna televizija, dobili državna prvaka in državni prvakinji za leto 2014. Sobotni večer bo dodatno popestrila zdaj že tradcionalna humanitarna tekma zvezd, seveda pa bo za spremljevalni program poskrbljeno tekom celotnega turnirja.

Na spletu:

Prijave, razpored in rezultate bo moč spremljati na spletni strani http://www.odbojka.si/mivka/clani_2014/kranj_2014

Turnir je prisoten tudi na Facebooku, in sicer kot stran na http://www.facebook.com/DPmivka ter kot dogodek na http://www.facebook.com/events/1457639081154693/.