Hiša na kolesih Triglav po tretjo zmago

Po gostovanju v Ljubljani, kjer se niso prav naigrali, se bodo Kranjčani na domačem parketu pomerili s Hočami. Hoče so sicer tretjo sezono zapored v prvoligaški družbi in kot je to pri njih že v navadi, tudi v to sezono prihajajo z mešano zasedbo slovenskih in tujih igralcev. Po sezoni v Mariboru se jim je ponovno pridružil srbski sprejemalec Miomir Crnjanski, drugi tujec v ekipi pa je 193 cm visoki Cody Williams, prav tako sprejemalec, doma iz Anthema v Arizoni. Ekipo so Hočani osvežili tudi z domačimi upi, nov pa je tudi trener ekipe, saj je Iztoka Kšelo zamenjal Matej Kavnik.

Cody Williams v dresu GCU (Grand Canyon University)
foto gculopes.com

Kranjčani so po izpadu iz Pokala Slovenije lahko cel teden namenili pripravi na tekmeca iz Štajerske. Na domačem parketu v tako skrajšanem prvenstvu, kot smo mu priča letos, šteje samo zmaga, če želijo domači konkurirati za prvih šest pozicij na lestvici, ki prinašajo uvrstitev v končnico, saj modre skupine v sezoni 2018/19 ne bo. 

Aleš Kök v značilni akciji
foto Aleš Oblak

Tekma v Kranju se bo v ŠD Planina pričela ob 18. uri, sodila bosta Dejan Jovanovič in Mihajlo Milojevič, delegat na srečanju pa bo Brane Hrovat.