Hiša na kolesih Triglav v novi sezoni

Poletni odmor od dvoranske odbojke je minil in odbojkarji Triglava so v tem tednu pričeli s pripravami na novo sezono v 1. DOL. Prva letošnja novost je na področju pokroviteljev – klub je namreč za prihajajočo sezono sklenil sodelovanje z blagovno znamko Hiša na kolesih, ki v svojem programu ponuja možnosti najema in nakupa različnih avtodomov – tako standardno opremljenih kot tudi nadstandardnih za tiste najbolj zahtevne kupce. Kranjska ekipa bo tako v sezoni 2018/19 nosila ime priznane blagovne znamke in se bo imenovala “Hiša na kolesih Triglav”.

Prvoligaško ekipo Triglava od lani zapušča 5 igralcev. Aktivno odbojkarsko kariero zaključujejo Rok Rezar, Žiga Lužovec in Miha Bežek. Žan Beravs bo v novi sezoni nosil dres Panvite Pomgrad, Urban Toman pa prestopa v Nemčijo k novemu prvoligašu Helios Grizzlys Giesen.

Na mestu prostega igralca bo letos zaigral Blaž Libnik, ki prihaja iz ravenskega Fužinarja. 20-letni študent ljubljanske Fakultete za šport je ob začetku sezone v novem klubu zelo motiviran: “Ko se je odprla možnost, da bi zaigral za OK Triglav Kranj nisem okleval prav nič, saj je to velik korak naprej v moji karieri. Kranj je odbojkarsko okolje z bogato zgodovino, tu so nastopali številni odlični odbojkarji, sam pa upam, da bomo skupaj s soigralci tudi v prihodnje razveseljevali kranjske ljubitelje odbojke.”

Preostale vrzeli bodo zapolnili perspektivni igralci mlajših selekcij. Gregor Pernuš, ki je nekaj priložnosti dobil že v lanski sezoni, bo z Alešem Kökom tvoril podajalski tandem, članski ekipi pa bosta pridružena tudi Andraž Stružnik in občasno Jure Glamočanin. V ekipi od lanske posadke sicer ostajajo sprejemalci Miha Mali, Črt Bošnjak in Gal Timotej Kos, srednji blokerji Uroš Tučen, Jure Jenko in Jan Maček ter korektor in kapetan ekipe Janko Bregant.

Cilji ekipe bodo kljub spremembam dokaj visoki, v lanski sezoni se je Triglavanom za las izmuznila končnica državnega prvestva, v katero se bodo zato letos še toliko bolj želeli uvrstiti, v Pokalu Slovenije pa je cilj ponovitev uvrstitve v polfinale.

Na čelu strokovnega štaba ostaja glavni trener Sašo Rop, ki bo imel letos ponovni izziv pomlajene ekipe. “Ekipa je res mlada, 5 igralcev od lani je odšlo, ampak vseeno bomo ciljali visoko in se trudili za napredek fantov. Prednost je vedno delo in predanost k treningu. Na to ciljamo. Fantje so perspektivni in naša naloga je, da jih pravilno usmerimo in jim damo vse naše znanje in ‘modrosti'”

Koledar tekem je letos še bolj okleščen, tekem modre skupine ne bo, ampak bo najboljših 6 ekip po rednem delu napredovalo direktno v končnico. “Tekem je premalo, petouvrščena ekipa v DP bo odigrala recimo 20 ligaških tekem, kar je nivo rekreacije. Sistem je prilagojen ekipam, ki imajo v svojih vrstah ‘delavce’ in je absolutno amaterski. Izjema sta ekipi ki igrata v Evropi in ta sistem je za njih primeren. Prednost je edino morda ta, da bo več treninga, pomeni več pozornosti na sami tehniki in taktiki igralcev, ampak vseeno mislim, da mladi igralci bolj napredujejo s samimi tekmami,” komentira tekmovalne spremembe kranjski strateg.

Triglavane čaka v tem obdobju intenziven režim pripravljalnih treningov, v septembru pa bodo na sporedu tudi pripravljalne tekme, med katerimi bo tudi letos mednarodni turnir za Pokal Kranja 15. in 16. septembra.

Hiša na kolesih Triglav 2018/2019:
– podajalca: Aleš Kök, Gregor Pernuš
– sprejemalci: Gal Timotej Kos, Miha Mali, Črt Bošnjak, Andraž Stužnik
– srednji blokerji: Uroš Tučen, Jure Jenko, Jan Maček
– korektor: Janko Bregant
– libero: Blaž Libnik