Prva tekma primorske “turneje”

Thumbnail PreviewKranj, 16. marca. Orli bodo v sredo, 17.3.2010, ob 19. uri v Športni dvorani Kanal odigrali prestavljeno tekmo 8. kroga proti Salonitu Anhovo, ki je prejšnji teden odpadla zaradi slabih vremenskih razmer v Vipavski dolini in na Goriškem. Odbojkarji Triglava odhajajo na prvo od dveh gostovanj na Primorskem (v soboto, 20.marca, bodo gostovali še pri Ekipi Marchiol Vodi) opogumljeni z zmago proti Calcitu. Osvojene točke proti Kamničanom Kranjčanom še ne zagotavljajo osvojitve petega mesta, saj tekmeca na lestvici loči le količnik osvojenih in izgubljenih nizov. Verjetno bi se Astec Triglav temu že približal z vsaj eno točko iz zadnjih dveh tekem, kar bo tudi prvi cilj kranjske ekipe na primorski “turneji”, če se bo pa ponudila priložnost še za kaj več, bodo pa kranjski Orli to z veseljem izkoristili.

Picture Preview

Klubsko vodstva Salonita Anhovo verjetno ni preveč zadovoljno z izplenom v dosedanjih 7 tekmah v modri skupini, saj so doživeli tri poraze in le štirikrat zmagali, pa še tu sta jim Ekipa Marchiol in Calcit Kamnik “odščipnila” točki. Od porazov je bil morda proti ACH Volleyu sicer pričakovan, ostala dva proti Galex Miru in še posebej proti Ekipi Marchiol v domači dvorani pa prav gotovo nista bila v računici nekdanjih državnih prvakov in pokalnih zmagovalcev. Kanalci bodo morali za osvojitev načrtovanega drugega mesta v treh tekmah osvojiti pet točk, kar glede na do sedaj videno v tekmah modre skupine ne bo lahko. Poleg tekme s Kranjčani, ki že v Kranju niso bili lahek zalogaj za Kanalce, jih čaka še gostovanje v Kamniku. Calcit Volleyball jim je že pokazal zobe tudi v Kanalu. Potem jih pa na koncu čaka še preložena tekma v domači dvorani proti ACH Volleyu. Skratka Primorci bodo pod kar velikim pritiskom, saj morajo uresničiti visoka pričakovanja pokroviteljev in domačih navijačev.

Za vse privržence Triglavanov in druge ljubitelje odbojke bomo tudi tokrat spremljali gibanje rezultata na naši spletni strani v živo od 19. ure dalje.