Kadetinje v Grosupljem do zmage, kadeti dvakrat izgubili

Nadaljevala so se tekmovanja v A ligah kadetinj in kadetov. Dekleta so igrala v Grosupljem in premagala domačinke ter izgubila proti Škofji Loki, fantje pa so na Brezovici izgubili obe srečanji.

Tokrat se je kadetsko tekmovanje za dekleta odvijalo v Grosupljem. Na turnirju so se merile ekipe ŽOK Škofja Loka, ATK Grosuplje in Triglav Kranj. Naša dekleta so igrala drugo in tretjo tekmo. 

V prvi so na igrišče stopile z ekipo iz Škofje Loke. Ločanke so na krilih prve tekme, ki so jo dobile proti gostiteljicam, začele tudi to srečanje. V prvem setu so z dobrimi servisi in močnim napadom onemogočale, da bi Triglavanke razvile igro. Drugi set se je začel kot se je končal prvi, vendar pa je po nekaj dobrih servisih in zaključkih v napadu posijal žarek upanja za preobrat, ki pa ga na našo žalost nismo uspeli izkoristiti. Končni rezultat 2:0 za ekipo ŽOK Škofja Loka.

V tretji tekmi turnirja so se Kranjčanke merile z Grosupeljčankami. Tokrat je prvi set gladko pripadel Triglavankam, vendar je drugi enako gladko drugi pripadel ATK Grosuplje. V tretjem, do konca izenačenem je v končnici uspel pobeg Triglavankam in tekma se je končala z rezultatom 2:1. 

Kadeti Triglava prikazali igro po svojih zmožnostih proti kvalitetnima ekipama in si zato zaslužijo pohvale, vseeno pa so morali priznati premoč svojim vrstnikom iz Brezovice in Kostanjevice na Krki. Na turnirju na Brezovici so igralci Triglava proti domačinom turnirja najprej uspeli dobiti prvi niz po lepi odbojkarski predstavi. Naslednja dva niza so bili domačini boljši in zmagali tekmo po treh nizih. Na drugi tekmi turnirja so se igralci Triglava potrudili po svojih najboljših močeh, vseeno pa so morali priznati premoč igralcem iz Kostanjevice.

Brezovica – Triglav Kranj = 2:1 (20:25, 25:16, 15:5)

Triglav – Kostanjevica = 0:2 (15:25, 17:25)

Za ekipo Triglava so nastopili: Anže Jarc, Žak Lukšič, Jure Glamočanin, Robert Verbič, Matic Fajfar, Filip Kalan, Žan Mencej, Jakob Urana, Anže Šteblaj in Tim Benedik.