Kljub dobri igri poraz proti čvrstim Primorcem

Salo01Kranj, 28. januarja. V tekmi zadnjega kroga prvega dela lige Radenska Classic so igralci Astec Triglava izgubili proti Salonitu Anhovo z 1:3 (-21, -25, 23, 20). V tekmi, ki je še odločala o končni razvrstitvi so domači naredili več napak kot ekipa gostov, ki se je predstavila z zelo čvrsto igro v obrambi. Kranjčani so kljub najboljši predstavi v domači dvorani v tej sezoni – končali prvi del prvenstva na šestem mestu in bodo tekmovanje v modri skupini začeli brez točk.

SPORED MODRE SKUPINE

Športna dvorana Planina. 200 gledalcev. Sodnika: Perčič (Kamnik), Sever (Brezovica).

Astec Triglav: Lužovec 4, Šmitran 11, Pokeršnik 15, Hafner, Jan, Rop 20, Bežek(L), Potočnik 1, Štembergar Zupan 2, Perhaj 6, Rezar 5. Trener: dr. Tine Sattler.

Salonit Anhovo: Česnik, Koncilja 15, Lazar, J. Kovačič (L), Bektaševič, A. Kovačič 11, Pirih, Paliska 16, Mijatovič 9, Bregant 13, Krivec 1. Trener: Andrej Urnaut.

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Kranjčani so tekmo začeli odločno in povedli s 5:2. Kanalci so po bloku Paliske ujeli priključek, a na prvem tehničnem odmoru so po dobrem začetnem udarcu Štembergar Zupana domači ponovno vodili za 3 točke. Po odmoru so Kanalci izkoristili slabši sprejem Kranjčanov in izid izenačili pri 10. točki. Triglavani si po zaslugi nekoliko zmedene igre v obrambi niso uspeli priigrati večje prednosti, tako da so jim gostje vseskozi dihali za ovratnik. Ob drugem odmoru so Kranjčani sicer vodili za 2, a so Kanalci z uspešnim blokom Pokeršniku izid poravnali na 16. Ko so Kranjčani prvič uspešno napadli prek sredine – točko je dosegel Rok Rezar – je Urnaut vzel pol minute odmora pri izidu 18:16. Odmor je pomagal, saj so pri 19 izid poravnali. Pri 19:20, ko je Kovačič zaključi protinapad, pa je odmor vzel Tine Sattler. Odmor se domačim ni obrestoval, saj so gostje uspešno sestavljali blok ob nekoliko slabšem sprejemu Kranjčanov. V končnici Kanalci vseskozi vodili za 2 točki. Prvo zaključno žogo so si priigrali z blokom Mijatovića in Breganta, slednji pa je tudi zaključil prvi niz.

V začetku drugega niza so jo Kanalci ubrali po poti Kranjčanov iz prvega in povedli z 2:5. To je bil alarm v vodstvu domače ekipe za prvi polminutni odmor. Odmor ni prav nič pomagal, saj se  do prvega tehničnega odmora gostje niso preveč namučili za vodstvo 2:8. V nadaljevanju so Kranjčani z dobrimi obrambami zmanjšali zaostanek na 8:11, tako da je sedaj Urnaut vzel svoj prvi odmor v drugem nizu. Tudi po prekinitvi so bili uspešnejši Kranjčani, saj so prišli le na točko zaostanka. Po izenačanju pa so se spet vrstili nesporazumi v obrambi domače vrste, kar so gostje izkoristili in spet ušli na 3 točke prednosti. Po drugem tehničnem odmoru pa so gostje kljub solidni domači igri pokazali »potezo več« in si priigrali prednost 13:18. Sattler je vzel drugi odmor. Kranjčanom je to pomagalo k večji zbranosti in so se uspeli približati na 17:20 in kasneje na 19:21. Po bloku Perhaja Kovačiču je pri 20:21 svoj drugi odmor zahteval trener gostov. Odmor je Pokeršnik izkoristil, naravnal roko in dosegel as za izenačenje. Domači so prvič prišli v vodstvo pri 23:22. Prvo zaključno žogo so si priborili Kranjčani, a je niso izkoristili. Kazen je sledila, saj so pri 25:26 imeli možnost za zaključek gostje. Po napaki domačega napada so Kanalci dobili tudi drugi niz.

Podobna slika kot v začetku drugega niza se je ponovila tudi v tretjem. Kanalci so prišli do hitrega vodstva 3:7. Po tehničnem odmoru so spet odločneje zaigrali domači, gostje so naredili dva prestopa in izid je bil zaostanek Kranjčanov je bil spet znosnejši – 8:9.  Salonit je še naprej igral zelo zbrano z malo napak in si priigral vodstvo 3 točk. A Triglavani še niso vrgli puške v koruzo. Pri 14 so izenačili, po zgrešenem servisu pa na drugem tehničnem odmoru zaostajali za točko. Po napaki Kovačiča v napadu so Kranjčani prišli do prvega vodstva v tretjem nizu – 18:17. Pri 20:19 za Kranjčane je Urnaut vzel odmor za svojo ekipo. Končnica ni prinesla prednosti nobeni od ekip. Šele z blokom Pokeršnika in Šmitrana so si Triglavani priigrali prvo zaključno žogo – 24:22 in Urnaut je takoj vzel še drugi odmor. Kranjčani so izkoristili drugo zaključno žogo in izid v nizih znižali na 1:2.

Tudi v zadnjem nizu so bili v samem začetku uspešnejši Kanalci, a so se Kranjčani tokrat hitreje zbrali in niso dopustili gostom višje prednosti, čeprav so Primorci ob prvem tehničnem odmoru kljub vsemu vodili s 5:8. Po odmoru so Triglavani naredili nekaj napak v napadalnih akcijah, pa tudi obramba je delovala nekoliko manj čvrsto. Sattler je poizkušal z odmorom pri izidu 9:14 obrniti potek srečanja. Kakšnega posebnega preobrata to ni prineslo, saj so tudi ob drugem odmoru gostje vodili za 5 točk. Kranjčani so poizkušali z bolj tveganim servisom, a se jim to ni obrestovalo. Kanalci so prek Paliske nabirali točke in držali razliko 4 do 5 točk. Pri 14:20 za gostujočo ekipo je domači trener vzel še svoj drugi odmor. Ko je as dosegel domači kapetan, je še posijal žarek upanja za Astec Triglav, a to je bilo tudi vse v tem nizu, saj Kranjčani niso imeli več moči za nov preobrat.