Kranjčani nadaljevali niz porazov tudi proti Duolu

grb_za_clanke_novaKranj, 28. novembra. Duol je v domači dvorani na Brezovici premagal kranjski Astec Triglav s 3:0 (27, 21, 23) in tako še podaljšal niz porazov kranjske ekipe. Triglavani bodo morali pred tekmo v sredo še marsikaj postoriti, predvsem v pristopu k sami tekmi, kjer so jim bili domači odbojkarji lahko dober zgled, kako se bori za barve svojega kluba.

 

Dvorana Kupola, gledalcev 100, sodnika: Melavc (Šempeter), Mačus (Nova Gorica).

Duol: Stravnik, Slobodnik, Ogrizek 2, Jereb 4, Perhaj, Palma, Pokeršnik 13, Mršič, Štern 2, Erbežnik, Zajec, Purgar, Novak 9.

Astec Triglav: Ivartnik, Čulibrk 3, Ambrožič, Bilandžič 3, Planinc 6, Antonič, Rop 8, Bežek, Potočnik, Štemberger 4, Berčič.

Krizo kranjskega kluba, ki je izgubil že tretjo prvenstveno tekmo zapored, se je dalo zaznati tudi na Brezovici. Ljubljančani so z najboljšo igro sezone – blesteli so tudi v polju, kar je bil v prejšnjih tekmah rak rana moštva, povsem zasenčili Astec Triglav. Čeprav so bili nizi izenačeni, so pokazali precej več, tako da njihov uspeh ni bil vprašljiv. Mogoče le na začetku, ko so se otresli začetne treme, so zaigrali odlično, pri izidu 18:15 pa so prišli do prve občutnejše prednosti. Toda ta ni zadostovala za mirno končnico. Gosti so jih na 18. točki ujeli, po zaostanku z 18:20, pa z blokom Planica in asom Ropa z delnim izidom 4:0 celo prišli v vodstvo. Vendar razpoloženi Pokeršnik jim veselja ni privoščil, bil je najzaslužnejši, da so napet niz domači dobili. Zadnjo točko je z odličnim servisom prispeval Ogrizek.
V drugem nizu sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, toda tri točke prednosti – 13:10 za Kranjčane in 21:18 za Ljubljančane, so bile največja prednost katerega izmed moštev vse do končnice. Pri izidu 22:21 so domači ustavili pritisk tekmecev, prišli do treh zaporednih točk in vodstva z 2:0.
Izenačena igra se je nadaljevala. Ljubljančani, odlični v bloku, so sicer v tretjem delu vodili s 7:4, toda Gorenjci so jih lovili vse do izenačenja na 23:23. A na koncu jim ni uspelo osvojiti niti častnega niza.