Mladi Triglavani zabeležili pomembno zmago v gosteh!

grb_za_clanke_novaKranj, 13. marec 2010. Igralci Astec Triglava II so v tekmovanju 3 DOL -zahod zabeležili pomembno zmago na Brezovici, saj so gostitelje premagali z 1:3 (20, -21, -21, -16) in se na prvenstveni lestvici zavihteli pred njih na 4. mesto.

Športna dvorana DUOL Brezovica; Gledalcev: 30. Sodnika: Simonič, Srša

Prigo Brezovica: Pečan, Verčič, Čot, Željeznov, Brumen L. (C), Brumen M., Zagorc, Zupančič, Novljan, Pečan -L, Umek, Ivančič. Trener: Samo Brezočnik

Astec Triglav II: Kos 17, Lužovec, Kalan 1, Klemenčič (C) 10, Ambrožič 3, Zadražnik, Jovanov 3, Mrak, Krivec -L, Žibert, Hafner 12, Rezar 7. Trener: Matej Maček

Tekma 4. in 5. uvrščene ekipe v letošnjem prvenstvu 3 DOL je bila pomembna za obe ekipi. Igralci Prigo Brezovice, bi z zmago Kranjčanom kar precej pobegnili na razpredelnici, nasprotno pa bi kranski orli z zmago 3:0 ali 3:1 napredovali za eno mesto na lestvici in se uvrstili neposredno pred Brezovčane. To se je tudi zgodilo.

Začetek tekme je bil dokaj izenačen, Kranjčani so sicer do rezultata 13:12 imeli rahlo pobudo, nato pa so le to prevzeli domači igralci, ki so naredili delni izzid 6:0 in povedli z 18:13. Niz je pripadal domačim igralcem.

V drugem nizu so orli nastopili v spremenjeni zasedbi. Na mestu korektorja je zaigral rahlo poškodovani Hafner, na mesto drugega sprejemalca pa se je ˝vrnil˝ Kos. Menjava ni takoj učinkovala, saj so domači igralci igrali precej poletno in zelo dobro v obrambi. Šele po seriji odličnih servisov Hafnerja (2. direktni točki) so Kranjčani ujeli priključek in celo povedli z 9:8. Od tu dalje so niti igre v roke prevzeli gostje in Brezovčanom niso več dopustili priključka.

Podobno je bilo dogajanje tudi v 3. nizu, ko sta ekipi začeli izenačeno, nato pa so Triglavani ušli za nekaj točk. Ob na celi tekmi dobrem Kosu, se je razigral tudi Rezar (2 bloka in 3 točke z napadom v tem delu igre), učinkovito igro pa je pokazal tudi korektor Hafner in niz je šel na konto Triglavanov.

V četrtem in kot se je kasneje izkazalo zadnjem nizu, so bolje začeli gostitelji, vendar so kranjski orli zopet polno razprli svoja krila in po delnem izzidu 6:0 povedli z 8:5 in prednost do konca le še povečevali. Končno se je razigral tudi Klemenčič, ki pred tem ni blestel, svoje pa je dodal tudi novinec v ekipi Jovanov. Dve točki je z napadom dosegel tudi podajalec Ambrožič in tekma je bila odločena.

Kranjčani v soboto v predzadnjem krogu odhajajo v goste k ekipi TOM Mokronog.