Astec Triglav prvič v zgodovini v evropskem pokalu

grb

Kranj, 1. oktobra. Odbojkarji Astec Triglava so tudi letos že zgodaj začeli s pripravami na novo sezono, saj se je ekipa glede na preteklo sezono kar precej spremenila. Klub so zamenjali 4 igralci in sicer sta reprezentanta Vidič in Jakopin odšla v ACH Volley, Bojinović in Verbič pa bosta kariero nadaljevala v Šempetru. Tudi Kranjčani s prestopnem roku niso držali križem rok, ampak so v klub pripeljali 3 nove igralce.

 

clani_pred_srajcko_450x300

Astec Triglavu bomo tako v sezoni 2009/10 videli Miloša Antonića, srbskega podajalca in srednjega blokerja Simona Bilandžića, ki sta lani branila barve MOK Krke, iz Škofje Loke pa je prišel sprejemalec Nejc Berčič. Prvi ekipi se je spet pridružil podajalec Martin Ambrožič, iz mladinskega pogona pa so prišli korektor Tim Hafner, srednji bloker Rok Rezar in sprejemalec Jan Klemenčič.

Strokovni štab sestavljajo glavni trener Marko Brumen, njegov pomočnik bo Matej Maček, sicer vodja Odbojkarske šole Triglav, za ustrezno fizično pripravo pa bo kot že nekaj zadnjih sezon skrbel kondicijski trener Matej Dolenc.

Ekipa je v pripravljalnem obdobju odigrala kar precejšnje število tekem in turnirjev, ki so služili predvsem za uigravanje, kar je bilo to ob tolikšnih spremembah nujno, tako da rezultat ni bil v ospredju. Vendar pa se je kljub spremembam pokazalo, da je ekipa konkurenčna za doseganje podobnih uvrstitev kot v pretekli sezoni – to je uvrstitev na finalni turnir slovenskega pokala, obdržati pozicijo med 4 najboljšimi ekipami tudi v državnem prvenstvu, čeprav bo letos pot za doseganje teh ciljev težja, saj so se tudi druge ekipe kar pošteno okrepile.

2. decembra bodo odbojkarji Astec Triglava prvič v svoji zgodovini nastopili tudi v evropskem pokalu – GM Capital Challenge Cup. Pri žrebu Kranjčani niso imeli prav posebne sreče, tako da so za nasprotnika v 2. krogu dobili nizozemsko ekipo AB Groningen Lycurgus, ki je že lani nastopala v pokalu Challenge Cup in ki je že vrsto let v vrhu nizozemske odbojke. Kvaliteta nizozemske odbojke je ena boljših v Evropi, tako da bodo imeli Kranjčani res težko delo. Prva tekma bo 2.12.2009 v Kranju, druga pa 9.12.2009 v Groningenu. Seveda se Triglavani ne predajajo, ampak bodo poizkušali izboriti uvrstitev v 3. krog tega tekmovanja.

Kranjski odbojkarji so tudi letos v poletnih mesecih sodelovali v reprezentačnih programih. Jure Ivartnik in Jan Planinc sta bila z reprezentanco na univerziadi in na sredozemskih igrah, kjer sta obe rezprezentanci uspešno nastopili. Skratka dobro delo strokovnega in organizacijskega vodstva še naprej kaže tudi na to, da lahko pričakujemo uspešne igre in lepe rezultate tudi v prihodnosti.