Nov poraz proti Gen-I Volleyu

V 3. krogu zelene skupine 1. DOL je v Športni dvorani Planina v Kranju ekipa Gen-I Volley premagala ekipo Triglava s 3:0 (23,23,18). Gostje so odigrali bolje, z manj napakami in tekmo dobili z najvišjim možnim izidom.

Športna dvorana Planina, 17.marec 2018, 3. krog zelene skupine 1. DOL, 100 gledalcev, sodnika: Mohorčič in Štamcar (oba Mokronog).

Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec 2, Bošnjak 5, Tučen 7, Bežek, Kos 15, Beravs, Bregant 1, Mali 2, Jenko, Maček 3. Trener: Sašo Rop.

Gen-I Volley: Filiputti 7, Godnič 4, Gadnik 11, Nanut, Rijavec (L), Krašna, Paliska 8, Kavčič 3, Perovič 7. Trener Matjaž Stanič.

Kranjčani so silovito začeli in hitro povedli s 5:0, čeprav v začetni postavi ni bilo kapetana Breganta. Nato so Goričani počasi ujeli ritem in ob prvem tehničnem odmoru so bili že pri štirih točkah. Po odmoru so gostje uspešno ustavili Bošnjaka in z dobrim serviranjem prišli le na točko zaostanka. Po time-outu Saša Ropa so Triglavani ustavili nalet gostov in spet ušli na varnejšo prednost 3 točk. Ko je prišel na servis Paliska, je Gen-I najprej poravnal izid, nato pa so Primorci prišli do vodstva, ki ga do konca niza niso več izpustili iz rok, čeprav so imeli Kranjčani pri 24:23 za Gen-I še priložnost izid poravnati, a so z napako točko podarili gostom.

Drugi niz se je začel podobno kot prvi, s tem da so Kranjčani do visoko vodili do drugega tehničnega odmora (16:8). Predvsem blok je funkcioniral zelo dobro. Potem pa se je spet zgodi preobrat ne toliko po zaslugi gostov, kot zaradi nezbrane igre domače šestorke. Gadnik je s servisi ujel priključek na 18:17. Uspešen blok je Goričanom prinesel tudi prvo vodstvo v tem nizu. Zdaj je Rop poslal v igro še Breganta. Gostje so prvi prišli do zaključne žoge v drugem nizu prek Paliske, z napadom jo je vnovčil Perović za vodstvo gostov z 2:0.

Tretji niz je postregel z bolj izenačeno igro na začetku, čeprav so imeli pobudo vseskozi domači igralci. Primorci so z borbeno igro držali priključek in bili za to tudi nagrajeni z vodstvom pri izidu 14:13. Na servis Perovića so gostje po vodstvu dosegli še štiri točke. Tudi time-out domače ekipe razpoloženih gostov ni zmedel. Še naprej so uspešno postavljali blok in držali razliko 4 točk in niz pripeljali do uspešnega konca.