Orli uspešno zaključili leto 2009

Thumbnail PreviewKranj, 24. decembra. V tekmi 15. kroga lige Radenska Classic je Astec Triglav v Kamniku premagal Calcit Kamnik s 3:1 (24, 21, -20, 20). Pri Kranjčanih je še posebej prijetno presenetil Miha Bežek, ki je zelo uspešno nadomestil odsotnost poškodovanega kapetana Saša Ropa. Astec Triglav se je s to zmago prebil na drugo mesto prvenstvene lestvice in si zagotovil dobro izhodišče za zadnje tekme prvega dela, ki se bo po novoletni prekinitvi nadaljeval 16. januarja. Kranjski odbojkarji tudi med prazniki ne bodo kaj prida počivali, saj že v ponedeljek potujejo v Maribor, kjer bodo igrali proti mladinskima reprezentancama Slovenije in Izraela.

 

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Globačnik (Topolščica), Melavc (Šempeter).

Calcit Kamnik: Hribar-libero, Sušec 6, Makovec 11, Šmitran 1, Drobnič 2, Polančec, Ropret 1, Novljan 9, Zupanc 2, Bogožalec 9, Djordjevič 16.

Astec Triglav: Ivartnik, Čulibrk 5, Ambrožič, Bilandžič 9, Planinc 20, Antonič 7, Rop, Bežek 9, Potočnik, Štembergar Zupan 19, Berčič.

STATISTIČNI PODATKI

Za Kamničane in Triglavane je bila to že letošnja četrta uradna tekma. Prvenstveno so v Kranju dobili Kranjčani, v pokalu pa so bili dvakrat uspešnejši Kamničani. V četrto tekmo so Kamničani krenili brez Kališnika, zato pa so bili ostali igralci toliko bolj motivirani, da obdržijo vsaj drugo mesto na lestvici.

V prvem nizu smo gledali izenačeno tekmo, Kamničani pa so prvič povedli pri 11:10. Nato sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, Kamničani pa so ob koncu povedli s 23:21 in imeli celo zaključno žogo, ki pa je niso izkoristili. Sledil je as Planinca in napaka v napadu Djordjeviča, kar je bilo dovolj za zmago gostov v prvem nizu.

V drugi niz so bolje krenili gostje, ki so domačega trenerja prisilili v menjave Bogožalca s Sušcem, Djordjeviča s Zupancem in na koncu celo Drobniča s Ropretom. Gostje so prvič občutneje povedli s 13:9 in nato s 20:14. Takrat pa so se Kamničani prebudili in šele drugi zaporedni odmor Brumna je prekinil niz štirih točk domačih. Gostje so nato niz brez težav pripeljali do konca.

Tudi v tretjem nizu so gledalci videli izenačeno tekmo, prvo občutnejšo prednost pa so Kamničani dosegli šele pri 20:16. Prednost so obdržali do konca in izid v nizih znižali.

Tudi v četrtem nizu je bila igra sprva izenačena, nato pa so pobudo prevzeli gostje, ki so povedli celo z 20:14, kar je bilo dovolj za še drugo prvenstveno zmago nad Kamničani. S tem so Kranjčani zamenjali Kamničane na d //