Orli v Novi Gorici za izenačenje

Thumbnail PreviewKranj, 22. aprila. Odbojkarji Astec Triglava bodo v petek zvečer v Novi Gorici skušali izenačiti izid v seriji za 3. mesto v državnem prvenstvu. Po prikazanem v prvi tekmi v Kranju v sredo, bi si zaslužili tudi zmago, a tako je pač v športu, da je potrebno včasih imeti tudi nekaj sreče. V novogoriškem Balonu bo vsekakor težje, saj ne bo tako bučne podpore s tribun, čeprav bo tudi na tem gostovanju kranjske odbojkarje spremljalo kar nekaj zvestih navijačev, ki so bili odlična spodbuda že tudi na tekmah v Murski Soboti in Kanalu. V primeru zmage Kranjčanov bo v ponedeljek v Novi Gorici še tretja tekma, čeprav Prvačkovci verjetno podobno kot lani že pripravljajo šampanjce. Triglavani bodo vsekakor naredili vse, da bodo ostalli zaprti vsaj do ponedeljka.

Kakšne so možnosti Astec Triglava v tej tekmi, je težko reči, saj bo gotovo prisotna utrujenost po težki sredini preizkušnji. Vendar to velja za obe ekipi. Tisti, ki se bo uspel bolje regenerirati v tem dnevu premora, bo imel tudi večje možnosti za zmago v Balonu. Sredina tekma je bila resda izenačena rezultatsko, a je imel Marchiol ogromno prednost v doseženih blokih (21:7). To je gotovo dosežek, ki ga bo težko ponoviti. Tudi gostujoča obramba je bila na zavidljivem nivoju, saj so Kranjčani izvedli kar 27 napadov več kot gostje in tega niso uspeli rezultatsko udejaniti. Torej neke rezerve so vidne že na prvi pogled, na igralcih pa je, da se čim bolj odpočijejo in da se na igrišču še enkrat dokažejo, čeprav so že z dosedanjimi igrami pokazali, da niso slučajno prišli v polfinale državnega prvenstva.

Tekma v Novi Gorici bo v petek, 23.4.2010 ob 20. uri, sodila jo bosta Globačnik in Jovanovič, rezultat pa bo kot ponavadi možno spremljati v živo na naši spletni strani.