Pokal Kranja 2020

Po najdaljšem premoru v tekmovanjih dvoranske odbojke se končno približuje začetek državnega odbojkarskega prvenstva. Že tradicionalno pa pred tem v Kranju prirejamo prvo resnejšo preizkušnjo za domače in gostujoče odbojkarje – turnir za Pokal Kranja. V nedeljo, 30. avgusta, se bodo v ŠD Planina za Pokal Kranja 2020 borili slovenski prvoligaši Calcit Volley, Merkur Maribor, MOK Krka in gostitelji Hiša na kolesih Triglav. Ogled turnirja bo mogoč v živo ali prek spletnega prenosa.

Spored:
  • 10:00 Calcit Volley – Hiša na kolesih Triglav
  • 11:30 MOK Krka – Merkur Maribor
  • 15:00 za 3. mesto
  • 17:00 za 1. mesto

Spletni prenos in rezultati: https://sport.zone/

V domači ekipi bomo letos videli kar nekaj sprememb v postavi. Pot bodo v drugih klubih nadaljevali Gal Kos, Črt Bošnjak, Gregor Pernuš in Uroš Erpič, z aktivnim igranjem pa bo prenehal Jure Jenko. Okrepili se bomo s sprejemalcem in nekdanjim Triglavanom Andrejem Štembergarjem Zupanom (Calcit Volley), podajalcem Aljošo Šikaničem (OK Hoče), sprejemalcem Majem Nanutom (Salonit Anhovo) in blokerjem Galom Ibrišimovičem (SIP Šempeter). Pred začetkom turnirja je intervju podal kranjski kapetan Janko Bregant. O Pokalu Kranja je dejal: “Klub se potrudi, da je Pokal Kranja vsako leto atraktiven. Glede na to, da bosta letos med drugim udeleženca Calcit Volley in Merkur Maribor, ki ju uvrščam med favorite za osvojitev naslova, je morda konkurenca najmočnejša v zadnjih letih. Pomembo je, da bomo ustvarili pravo kemijo na igrišču. Pri tem nam bo še kako koristil ravno Andrej Štembergar Zupan. Vesel sem, da se je pridružil ekipi. Verjamem, da bova skupaj v veliko pomoč trenerju in mladim igralcem pri razvoju.” Celoten intervju si preberite tukaj.

Iz tabora Calcit Volley-a je novi trener Gregor Jerončič podal naslednjo izjavo: “Smo na sredi priprav in fantje pridno delajo. Že na samem začetku so na zbor prišli dobro pripravljeni, tako da smo lahko normalno začeli trenirati. Po štirih tednih se že pozna malce utrujenosti, kar je običajno, saj smo na sredini pripravljalnega cikla. Lahko pa rečem, da so času primerno pripravljeni. Kar se tiče uigranosti, kondicija in počutje za seboj potegneta tudi tehniko. S tem, kar sem do tega trenutka videl v dvorani, sem več kot zadovoljen. Smo na dobri poti.” Dodal je še: “Na turnirju v Kranju bomo spoznali ekipe, s katerimi se bomo srečevali v domačem prvenstvu. Cilj tega turnirja je uigravanje različnih postav, predvsem pa je važno po tako dolgi odsotnosti s parketa ponovno začutiti tekmovalni ritem. V tej fazi je pomembno, da se osredotočimo na nas same in da vidimo, katere tehnične pomanjkljivosti moramo še odpraviti.” V Kamniku so poleg novega trenerja v ekipo pripelajli še Mitjo Gasparinija, Jana Klobučarja, Dika Purića, Gala Kosa, Žana Beravsa, Martina Kosmino, Roka Jerončiča, Saša Štalekarja in Miho Plota.


Foto: Klemen Brumec

V Novem Mestu so moštvo okrepili Zlatko Pulko, Mario Koncilja, Nejc Kožar, Martin Štefanič, Uroš Štefanič in Tit Jaklič. Pomočnik trenerja Jernej Rojc je pred turnirjem povedal: “Zelo veseli smo, da smo dobili vabilo na turnir v Kranju. Na žalost je avstrijska ekipa izpadla zaradi koronavirusa, ampak po drugi strani smo pa mi veseli, da smo dobili priložnost, da bomo lahko tekmovali s kvalitetnimi nasprotniki, kot so Hiša na kolesih Triglav, Merkur Maribor in Calcit Volley. Glede fizične priprave lahko rečemo, da je večina igralcev na primernem nivoju. Nekateri še zaostajajo, ampak bodo do začetka lige pripravljeni za ritem tekem, ki sledi. Kar se tiče uigranosti, smo nekaj že videli na dosedanjih treh pripravljalnih tekmah. Glede na opravljeno delo na treningih je nivo igre primeren. Na trenutke izgledamo že zelo dobro. V naslednjih tednih do pričetka sezone bo poudarek na taktičnih stvareh.”


Foto: MOK Krka

Pokal Kranja 2020 bo izveden v skladu z aktualnimi navodili Ministrstva za notranje zadeve in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Organizatorji smo pridobili potrditev NIJZ, da lahko dogodek izvedemo s prisotnostjo občinstva, ob upoštevanju aktualnih ukrepov za preprečevanje širitve okužb. Navodila bodo obiskovalcem predstavljena ob prihodu na prizorišče.

Skupek priporočil NIJZ in OZS