Poraz kljub odlični igri

Thumbnail PreviewKranj, 13. februarja. Astec Triglav je v modri skupini doživel še tretji zaporedni poraz. Tokrat je bil v Kranju srečnejši Salonit Anhovo iz Kanala, ki je s 3:1 (23, 23, -22, 24) premagal domače odbojkarje, ki bi si tokrat zaslužili tudi kaj drugega kot poraz brez točk, saj so bili gostom najmanj enakovreden nasprotnik in so z igro navdušili sicer ne preveč polne tribune kranjske dvorane Planina. Izenačenost tekmecev je bila morda prehud zalogaj za delilce pravice, saj so bili preveč opazni na igrišču in “presenečali” igralce in občinstvo s svojimi odločitvami in to v tekmi, ki so jo res odločale in na koncu tudi odločile malenkosti. Kranjčani bodo tako na svojo prvo zmago v modri skupini morali še malo počakati.

Astec Triglav: Ivartnik (L), Čulibrk , Ambrožič, Bilandžić 10, Planinc 20, Antonić 1, Rop 9, Bežek , Potočnik 7, Štembergar Zupan 14, Berčič. Trener: Marko Brumen.

Salonit Anhovo:  Paravan(L). Szabo 23, Potočnik 17, J. Kovačič(L), Kaminski 5, A. Kovačič 7, Šabec 7, Paliska ,Vidić, Berlot , Savičić 3, Jereb, Dabović 4, Mijatovič. Trener: Dragutin Šuker.

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Domači so začeli odlično in z dvema asoma Jana Planinca povedli s 4:1. Šuker je takoj reagiral s pol minute odmora. Tudi po prekinitvi so Triglavani igrali odločno, povedli s 7:3, nato pa je na servis prišel Szabo, ki je z močnimi začetnimi udarci dosegel dva asa in poskrbel tudi za lahke točke gostov, tako da je bil ob prvem tehničnem odmoru izid že 7:8 za goste. Nekaj slabši sprejem začetnega udarca domače ekipe pa je bil vzrok za prednost gostov 9:12. Brumen je skušal svoje varovance umiriti s pol minute odmora. Po tej prekinitvi so se domači odbojkarji zbrali in izid znižali na točko zaostanka (12:13). Gostje so z dobrimi podajami Dabovića učinkovito preigravali blok Triglavanov in tudi ob drugem tehničnem odmoru obdržali prednost 14:16. Po odmoru je Szabo še enkrat odlično serviral za vodstvo 15:18 in Brumnu ni preostalo drugega kot da prekine morebitno serijo z odmorom. Szaba to ni zmotilo, saj je takoj po odmoru dosegel še eno točko iz začetnega udarca. Kranjčani so še enkrat strnili obrambne vrste in izid ponovno znižali na 20:21. Priložnosti za izenačenje niso izkoristili in gostje so si priigrali prvo zaključno žogo pri 21:24. Triglavani so še enkrat pritisnili in se približali na 23:24. Šuker je vzel time-out, po odmoru pa je Szabo s svojo 7. Točko povedel Salonit v vodstvo v nizih z 0:1.
Picture PreviewDrugi niz so bolje začeli Kanalci, z dvema asoma Potočnika so povedli z 0:3. Marko Brumen je bil prisiljen v pol minute odmora že takoj na začetku niza. Kranjčani so nato zbrali in približali na 3:4. Salonit je na začetni udarec Szaba spet pobegnil na 3 točke prednosti. Domača obramba je na trenutke delovala zmedeno predvsem pri lahkih žogah in ni uspela pripraviti dobrega protinapada, kar so gostje pridno izkoriščali in vodili tudi na prvem tehničnem odmoru s 6:8. Sledilo je obdobje izredno slabe igre domačih v napadu, tako da so gostje spet povišali razliko – na drugem tehničnem odmoru je bilo 12:16 za Salonit. Bilandžič je z asom spet vlil nekaj upanja za domače – pri 15:17 je prvi odmor vzel Šuker. V napadu se je razigral tudi Jan Planinc in spet je bila prednost gostov samo točka 17:18. Kanalci pa izenačenja niso dopusitili in z blokom razliko povišali na 18:21. Po dveh napakah Andreja Kovačiča v napadu so Kranjčani prvič v 2. nizu izid poravnali na 21. točki in Šuker je vzel druge pol minute odmora. Salonit si je pri 22:24 priigral zaključno žogo, ko so z blokom ustavili Jana Planinca. Niz se je končal z enakim izidom kot prvi – Salonit je imel tako najmanj točko že v žepu.

Začetek tretjega niza je za razliko od prvih dveh minil v izenačeni igri do izida 4:3, nakar so domači s čvrstim blokom ušli na 6:3 in prednost 3 točk obdržali tudi ob prvem tehničnem odmoru. Gostje so se prek Potočnika, ki je bil do sedaj najučinkovitejši v napadu pri gostih, uspeli približati na 9:8. Pri domačih je Jan Planinc v napadu skrbel za to, da gostje niso uspeli izida izenačiti. Domači bi lahko vodstvo še povišali, a so bili ponovno premalo učinkoviti v protinapadih, a so kljub temu odšli na drugi tehnični odmor z dvema točkama prednosti. Kanalci so v tem nizu tudi nekaj slabše izvajali začetni udarec in tako omogočali lažjo organizacijo napada domači ekipi. Za izenačenje pri 18. točki je Szabo dosegel svoj četrti as. Brumen pa je izvedel uspešne pol minute odmora, saj je Szabo servis po odmoru zgrešil. V končnici so bili na začetku v prednosti Kranjčani, pri 22:20 je nalet Astec Triglava prekinil Šuker in vzel pol minute odmora. Za prvo zaključno žogo domačih je poskrbel Jernej Potočnik za napako na začetnem udarcu. Triglavani so jo tudi takoj izkoristili in izid znižali na 1:2.

Začetek četrtega niza je po dveh napakah domače ekipe pripadel gostom, ki so na hitro povedli z 0:3. Podobno kot prej je tudi tokrat reagiral Marko Brumen s pol minute odmora. Kranjčani so ujeli priključek pri izidu 3:4, ko je Marko Potočnik v bloku ustavil Szaba. Le ta je malo kasneje spet dosegel as in svojo ekipo popeljal do prednosti 3:6. Kanalci so nato dvakrat ustavili Ropa v napadu in si priigrali 5 točk prednosti. Toda Kranjčani se niso predali – z uspešno igro v obrambi in asom Štembergar Zupana so prednost gostov zmanjšali na 7:9. Triglavani so po bloku Planinca Szabu izid spet poravnali na 12. točki, isti igralec je z odličnim začetnim udarcem domače tudi prvič popeljal v vodstvo pri 14:13. Drugi tehnični odmor so sicer dobili gostje s 15:16, ko se je glavna sodnica odločila za prestop ob “pipe-u” najboljšega domačega napadalca Planinca in povzročila burno negodovanje gledalcev. Po odmoru pa so domači zaigrali še bolj zagrizeno in si priigrali prednost 18:16, nakar je odmor zahteval Šuker. Gostje so pri 18. točki izid spet poravnali in spet se je obetala napeta končnica. Rahlo pobudo so sicer imeli domači, ampak tudi Kanalci niso popuščali. Na sceno je spet stopil Szabo in z asom tehtnico pri 22:23 prevagal na stran Salonita. Brumen je vzel polminutni odmor, kar pa ni pomagalo, saj so gostje dosegli še eno točko za prvo zaključno žogo na tekmi, ki pa je niso izkoristili, so pa takoj naslednjo in tako še tretjič zapored zmagali v modri skupini.