Pred drugo četrtfinalno tekmo

Triglav na zmago!!!Kranj, 30. marca. V sredo, 31. marca, ob 20. uri, bo v dvorani OŠ I v Murski Soboti na vrsti še druga četrtfinalna tekma končnice 1.DOL Radenska Classic. Odbojka je v Prekmurju v teh dneh med najpopularnejšimi športi, zato so Sobočani tudi tokrat dali vstopnice v predprodajo, saj računajo, da se bo dvorana podobno napolnila kot na njihovi zadnji domači tekmi v modri skupini proti ACH Volley-u. Tudi Kranjčani ne bodo brez podpore na tem gostovanju, saj je za navijače organiziran prevoz – odhod je ob 14:15 uri izpred ŠD Planina, prostih mest je še nekaj – prijava na info@oktriglav.si. Tekmo v Murski Soboti bosta sodila izkušena mariborska sodnika Merhar in Seifried.

Hvala navijačem za podporo - pridite tudi v Mursko Soboto!
Težko si je predstavljati, kaj se v teh dneh dogaja v taborih obeh nasprotnikov in kakšen recept ali formulo do uspeha bosta izbrala Brumen in Fujs za čim boljši izid svojih varovancev. Ekipi se tako dobro poznata, da kakšnih presenečenj verjetno ne bo. Gotovo je eno: Prekmurci se kljub porazu s 3:0 v Kranju ne bodo kar tako predali, saj so na račun prvega maratonskega niza osvojili lepo število točk v 3 nizih in tudi točkovna razlika ni nenadomestljiva. Galex Mir je tudi izjemno izkušena ekipa, saj je povprečna starost igralcev prve postave prek 29 let, ki se je sposobna hitro pobrati tudi po takšnih porazih kot so ga doživeli v soboto v Kranju. Drugo vprašanje pa je, če so se sposobni tako hitro tudi fizično regenerirati, saj prave menjave soboški strateg Dejan Fujs na svoji klopi nima in so igralci prve posadke že kar precej utrujeni po relativno dolgi sezoni. Kot je brati na soboških forumih, tudi navijači Prekmurcev niso kaj prida optimistični pred to tekmo, čeprav še vedno upajo, da se bo zgodil čudež in bodo njihovi ljubljenci nadoknadili zaostanek iz Kranja.
 
Gremo na zmago!!

V taboru Kranjčanov še zdaleč niso mirni in prepričani v svoje napredovanje, saj se zavedajo, da je nasprotnik izjemno kakovostna in izkušena ekipa, proti kateri so v modri skupini letos dvakrat potegnili krajši konec. Res je, da niso nikdar izgubili brez dobljenega niza, ki bi tokrat pomenil napredovanje, a tega zagotovo ne bo brez angažiranega in zbranega pristopa k tekmi. Kranjski trener Marko Brumen se je slikovito izrazil, da bo imela ekipa v sredo zelo težko delo. Tudi kapetan Sašo Rop se zaveda, da četrtfinale še zdaleč ni dobljen. Zelo pomembno bo pri tako mladi ekipi zadržati zbranost in se ne prepuščati evforiji po zmagi, ki je bila sicer res lepa, ampak ne bo pomenila ničesar, če je igralci ne bodo nadgradili v povratni tekmi. Ključ do uspeha bo vsekakor tudi dober sprejem začetnega udarca, saj Prekmurci najbrž ne bodo napravili toliko napak na servisu kot jih je bilo v Kranju in ponavadi tudi dokaj dobro servirajo v svoji domači dvorani. Tudi sicer so jih Kranjčani z odlično igro v obrambi prisilili v lepo število napak, medtem ko jih sami niso naredili veliko. Če bodo vsaj približno takšno igro ponovili, potem se jim za dober izid ni bati.