Prva tekma četrtfinala Pokala Slovenije

Sreda, 29. novembra, je dan za prvo etapo odločitve, kdo bo udeleženec finalnega turnirja Pokala Slovenije. Finalni turnir bo letos od 21. do 23. decembra v Hočah, ki bodo skušali še nadgraditi lansko odlično organizacijo v Kranju. Nasprotnik Triglava v četrtfinalu je Panvita Pomgrad. Na tej stopnji tekmovanja sicer ni več lahkih nasprotnikov, a kljub temu so Kranjčani dobili neugodne Prekmurce, ki v zadnjih tednih igrajo odlično. Prekmurci so oktobra že gostovali v Kranju in domov odnesli gladko zmago. Kranjčani so takrat odigrali eno svojih slabših partij, tako da je prostora za izboljšave in popravni izpit dovolj.

Ker se igra dve tekmi, domača zmaga še ne prinaša končnega uspeha. Zmaga s 3:0 ali 3:1 šteje 3 točke, zmaga s 3:2 pa pomeni 2 točki zmagovalcu in 1 točka poražencu. Po dveh tekmah je boljši tisti, ki zbere več točk, v primeru enakega števila pa se igra zlati niz do 15. točke in dveh točk razlike.

Kranjčani so trenutno v precej napornem ritmu igranja, saj so v zadnjem tednu dni odigrali 4 tekme in bodo do te tekme imeli le nekaj dni za regeneracijo. Za razliko od domačinov pa so se gostje lahko v miru pripravljali na to tekmo, saj so prvenstveno tekmo s Calcitom odigrali že v sredo in jo tudi dobili in tako še enkrat potrdili odlično pripravljenost. Tudi dejstvo, da so Kamničani igrali brez najboljšega igralca Maxsona Pereire, ne zmanjšuje tega uspeha Panvite. V Kranju pa so v taboru Triglava tudi optimistično razpoloženi, zaupajo v svoje sposobnosti in ob podobni igri, kot jo kažejo Triglavani v zadnjih tekmah, se lahko nadejamo resnično odlične odbojkarske predstave.

Vabimo vas, da pridete tekmo pogledat v živo in s podporo kranjski ekipi pomagati, da še drugič zapored postane udeleženec finalnega turnirja.