Triglav do druge zmage v srednjeevropski ligi

V drugi tekmi četrtega turnirja Mevza Cup v Gradski dvorani v Kaštelu Starem je Triglav Kranj s 3:2 (21, -23, 21, -18, 9) premagal Spartak Myjavo .

Gradska dvorana Kaštel Stari, gledalcev 20, sodnika: Slobodan Kovačević in Sonja Simonovska (oba Črna gora).

Spartak Myjava (SVK): Holinga 3, Watzka, Jalovecky 1, Vasek, Valo, Zeman, Konc 2, Patuk (L), Tarabus 14, Petraš 23, Ihnat 14, Pokopec 15. Trener: Luboslav Šalata.

Triglav Kranj: Toman (L), Bošnjak 9, Tučen, Bregant 6, Kos 12, Beravs 2, Mali 10, Jenko 13, Maček 15, Kök, Rezar 1. Trener: Sašo Rop.

Triglav je dobro odprl tekmo, saj so si do prvega tehničnega odmora priigrali 3 točke prednosti. Slovaki so se Kranjčanom uspeli približati na točko zaostanka, vendar se je bloku izkazal Jure Jenko in ponovno povišal razliko. Kranjčani so izkoriščali veliko število napak Slovakov in se odlepili na pet točk prednosti, ki so jo uspeli zadržati do konca niza.

V drugem nizu je bil Triglav vseskozi v prednosti, a so jim Slovaki ves čas dihali za ovratnik. Precej več je bilo napak na sprejemu pri Kranjčanih, kjer je Kosu in Bošnjaku popustila zbranost iz prvega niza. Spartaku so na ta način omogočili priključek, ki so ga Slovaki držali do končnice niza, ko so celo povedli in izkoristili priložnost za izenačenje na 1:1 v nizih.

Tretji niz so bolje začeli Slovaki in pri 3:0 je Sašo Rop vzel odmor. Sledil je preobrat Kranjčanov, ki so do prvega tehničnega odmora že prišli do vodstva z 8:6. Z dobro igro v napadu so vodstvo še povečali na 13:9. Z nekaj napakami pri sprejemu so Kranjčani spet dovolili nasportniku, da je izid poravnal na 14:14. Slovaki, ki so se zdeli že precej izgubljeni, so bili znova v igri in zdaj sta ekipi točke osvajali izmenoma. Šele pri 21:19 so Kranjčani ušli na 2 točki po napaki Petraša v napadu. Nato je dvakrat odlično blokiral Jure Jenko in priigral Triglavu zaključno žogo (24:20). Vodstvo 2:1 je potrdil z napadom Miha Mali.

Izenačen začetek četrtega niza se je po napakah Kranjčanov pri sprejemu servisa in v protinapadu prevesil na stran gostov, ki so povedli z 8:6. Po odmoru so Slovaki dodali še as in uspešen napad za vodstvo 4 točk. in time-out Triglava. Spartaka to ni ustavilo, z dobro obrambo in protinapadi so naskok povišali na 6 točk in to prednost prenesli tudi v zadnji del četrtega niza. Kranjčani so preprosto igrali premehko v napadu, Slovaki pa vsak neizkoriščen napad kaznovali in izid v nizih poravnali na 2:2.

Zadnji odločilni niz so s 3 zaporednimi točkami odprli Kranjčani in takoj prisilili slovaškega trenerja v pol minute odmora. Miha Mali je z asom zaključil prvi del zadnjega niza za 8:4. Slovaki so še uspeli znižati na 2 točki zaostanka, a tokrat Kranjčani vodstva niso več izpustili iz rok. Tudi v napadu so odigrali prodorno, kaznovali vse napake Slovakov ter se zasluženo veselili druge zmage v tekmovanju Mevza Cup.