Triglav po izenačeni tekmi do 3 točk

Obračun med Triglavom in Črnučami je bil tesnejši, kot morda nakazujejo tri osvojene točke domače ekipe. Ekipi sta se zelo enakovredno borili, vendar so bili gostje zaradi velikega števila napak (43) v končnicah manj uspešni in Kranjčani so tekmo dobili s 3:1 (22, -19, 24, 21).

Športna dvorana Planina, 9. december 2017, 10. krog 1. DOL, 100 gledalcev, sodnika: Miklošič (Maribor), Mesarič (Murska Sobota).

Triglav Kranj: Toman (L), Bošnjak 9, Tučen 1, Kos, Beravs, Bregant 13, Mali 11, Jenko 7, Maček, Kök 2, Rezar 9.

Črnuče: Kodrič, Mihelčič, Hafner 3, Čopi, Ponikvar, Tepič 2, Kumer Ž. (L), Jurić 5, Donik 20, Kumer D. 20, Slovnik 10, Uršič 3, Valenčič.

Tekmo so odbojkarji obeh strani začeli z mnogo napakami, tako na servisu, kot v napadu. Do prvega tehničnega odmora je Triglavu uspelo dobiti dve točki prednosti po zaslugu točke Bošnjaka na servisu in Tomanove obrambe. Po odmoru so gostje po dobrih servisih Donika dosegli dva bloka zapored in prevzeli so vodstvo. V igro je Triglavane vrnil žirovniški del ekipe-Jure Jenko je na servisu dosegel točko, Uroš Tučen je zaustavil Uršiča, Urban Toman pa je bil izredno razpoložen v obrambi. Do drugega tehničnega odmora so domači zopet vodili za dve. V nadaljevanju je imel gostujoči podajalec Hafner zaradi slabšega sprejema težave pri organizaciji napada, kar je Triglavu prineslo prednost 22:17. Pred koncem seta se je v napadu razigral David Kumer, vendar ni mogel obrniti poteka niza, ki je na koncu šel domačim s 25:22. V tem nizu so igralci Črnuč napravili kar 13 neizsiljenih napak.

V drugem nizu je zopet prvi preboj uspel Kranjčanom. Po obrambi in uspešnih zaključkih Breganta so povedli s 5:3, nato pa so sledile minute Črnuč. Triglavani so imeli težave pri zaključevanju, na drugi strani pa sta Donik in Kumer uspešno nabirala točke z raznovrstnimi napadi. Po vodstvu Črnuč s 14:11 je Sašo Rop moral vzeti pol minute odmora, vendar je po njem Donik še zblokiral Breganta za 15:11. Po menjavi Beravsa s Kökom je v napadu zaživel Rok Rezar, vendar so bili igralci Črnuč preveč razpoloženi za preobrat. Z dobrim sprejemom in hitro igro so držali Kranjčane na varni razdalji in niz pripeljali do konca z rezultatom 25:19.

Gostje so dobro formo prenesli tudi v začetek tretjega niza. Na zahteven float servis Jurića so dosegli štiri zaporedne točke in povedli s 4:0. Kranjčane je v igro vrnil Jenko z dvema zaporednima solo blokoma, svoje pa je dodal še Bregant v napadu in izenačenje je prišlo na 8. točki. V nadaljevanju sta ekipi igrali izenačeno in izmenično prihajali do točk. Po blokih Hafnerja in Slovnika so Črnuče povedle s 16:14, zaradi slabega sprejema Triglavanov pa je ta prednost le še narasla. Žiga Donik je bil v napadu neustavljiv; zaključil je kar 13 od 18 podaj. Igralci Črnuč so vodili že z 22:17, ko je na servis prišel Aleš Kök in skupaj z bloki Rezarja poskrbel za preobrat. Triglavani so se najprej približali na dve točki zaostanka, s pomočjo nekaj neizsiljenih napak gostov pa so povedli s 24:23. Domači so izkoristili padec igre Črnuč in osvojili niz s 26:24.

Gostujoči so se kljub tesno izgubljenemu nizu pobrali in znova zaigrali dobro v napadu in na servisu. Donik in Kumer sta do rezultata 11:9  v korist Črnuč dosegla vsak po 18 točk. Kljub že 40 neizsiljenim napakam so gostje držali prednost dveh točk držali vse do drugega tehničnega odmora. Po njem je Kranjčane zopet rešil blok in povedli so s 17:16. Na strani gostov se je v obrambi izkazal libero Žiga Kumer in poskrbel za izenačenje na 19. točki. V končnici so se zopet bolje znašli domači igralci, goste pa so nekoliko izdali živci. Veliko so se jezili nad sodniškimi odločitvami in napravili so nekaj napak, domači libero Toman pa jim je onemogočil dva napada. Črt Bošnjak je z močnim napadom v slogu zaključil niz s 25:21.