V drugi tekmi poraz proti Avstrijcem

Na 2. tekmi 3. turnirja srednjevropske so v športni dvorani Don Bosco v Kazincbarciki igralci Triglava s 1:3 (22, -16, -19, -23) izgubili proti avstrijski ekipi Union Raiffeisen Waldviertel.

Športna dvorana Don Bosco, 25. november 2017, Mevza Cup, 3. turnir, 50 gledalcev, sodnika: Porvaznik in Hoger (oba Slovaška)

Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec 11, Tučen 7,  Beravs 4, Bregant 20, Mali 11, Jenko 5, Maček , Kök, Rezar 3. Trener: Sašo Rop.

Union Raiffeisen Waldviertel: Bartoš 3, Berger , Boff 17, Gadullins 27, Hahn, Keller 8, Peciakowski, Plizga 15, Schober, Siwczyk 9, Tille (L). Trener: Zdenek Šmejkal

Drugo tekmo je Triglav začel z Beravsom kot organizatorjem in blokerskim parom Tučen – Jenko, na klopi so ostali Aleš Kök, Rok Rezar in Jan Maček.

Do prvega tehničnega odmora je bilo stanje na igrišču izenačeno, Triglavani so sicer uspeli priti do 2 točk prednosti, a to ni trajalo dolgo. Avstrijci so bili razpoloženi v napadu, z blokom Janku Bregantu so si priborili prednost, ki jo je s servisom izničil Miha Mali. Dober protinapad gostov jim je prinesel vodstvo dveh točk, ki pa je do drugega tehničnega odmora spet skopnelo, ko je izid znižal Janko Bregant.

Tudi vstop v zadnji del 1. niza je bil izenačen. Nekaj časa so bili spredaj Kranjčani, po bloku Žigi Lužovcu pa so do prednosti prišli Avstrijci.  Solo blok Beravsa je Triglavane pripeljal do izida 23:22, Avstrijce pa do time-outa. Miha Mali je priboril prvo zaključno žogo, Jure Jenko jo je pa izkoristil z blokom in popeljal Triglav v vodstvo z 1:0.

Avstrijci so v drugem nizu zaigrali bolje. Na servisu je bil Brazilec Boff, ki mu je tudi z nekaj sreče uspelo ekipo Waldviertela popeljati v vodstvo s 3:0. Po time-outu Saša Ropa so Kranjčani vzpostavili ravnotežje. Z dvema zaporednima napakama Malij in Lužovca v napadu so odbojkarji Waldviertela dobili tehnični odmor z 8:6. Sledilo je še nekaj neuspešnih potez v napadu in pri 11:6 je Sašo Rop vzel že drugi odmor. Kot bi se Kranjčanom vse ustavilo, so točke osvajali samo še Avstrijci. Ob drugem tehničnem odmoru je bil izid 16:7 za avstrijsko ekipo. Nato se je le odprlo tudi na strani Kranjčanov, ki so dodali 2 točki za 18:10 in mini serijo je takoj prekinil trener Šmejkal. Triglavani so do konca niza pokazali, da lahko igrajo bolje, a kaj več kot 16 točk jim ni uspelo doseči.

V tretjem nizu je na začetku ponovno stopil na sceno Brazilec v avstrijski ekipi in z močnimi servisi popeljal svojo ekipo do prednosti 2 točk. Slabši sprejem Triglava je imel za posledico manj ostrine v napadu, Avstrijci so prednost takoj po tehničnem odmoru povečali na 4 točke in Sašo Rop je prekinil nalet nasprotnika z odmorom. Po menjavi Tučna z Rezarjem, se je situacija na igrišču spremenila, Triglav je bil ponovno v igri s točko zaostanka. Po dveh sumljivo doseženih točkah iz servisa so Avstrijci spet pobegnili na 5 točk prednosti. Do konca niza se potem Kranjčani niso več uspeli sestaviti, nekaj počitka je dobil Janko Bregant, Waldviertel pa je dokaj lahko dobil 3. niz.

Četrti niz je Triglav začel bolje. Z blokom Lužovca so povedli s 4:2, a nato spet naredili nekaj napak v napadu, ki danes nikakor ni stekel obema napadalcema v ekipi Kranjčanov. Izid ob prvem tehničnem odmoru je bil 8:6 za Waldviertel. Avstrijci, ki so naredili v 2. in 3. nizu izredno malo napak, so pokazali, da niso nezgrešljivi in Triglav je spet prišel do izenačenja na 9. točki. Nekaj nezbranosti na sprejemu in napadu je botrovalo 3 zaporednim točkam avstrijskih odbojkarjev, zato je Sašo Rop vzel prvi odmor v tem nizu. Z asom Plizge je Waldviertel prišel do vodstva 16:12 pred drugim tehničnim odmorom. Kranjčani se niso predajali in skušali dobiti priključek, a so Avstrijci s čvrsto igro v obrambi odbijali vse poizkuse Triglava, da bi prišli bliže kot na 2 točki zaostanka. Povsem v končnici je trud obrodil sadove in pri 23:22 je Šmejkal vzel odmor. Z nekoliko sreče ob koncu je Waldviertel osvojil tudi 4. niz in zasluženo dobil tekmo s 3:1.