V Kranju sosedski derbi s Calcit Volleyem

V sredo, 23.12., bo ob 18. uri v Športni dvorani še zadnja odbojkarska tekma v turbulentnem letu 2020. Hiša na kolesih Triglav bo v preloženi tekmi 8. kroga gostila ekipo Calcit Volley.

Calcit Volley je v tem dvoboju absoluten favorit. V šali rečeno prihajajo v Kranj “milijonarji” iz Kamnika. Calcit Volley ima za nekaj faktorjev višji proračun od Kranjčanov, temu primerna je imenski seznam ekipe in apetiti v letošnjem prvenstvu. V prvi tekmi so se Triglavani pogumno spopadli z domačini, ki so na koncu slavili s 3:2. Ni dosti manjkalo, da bi bil rezultat tudi drugačen.

Od takrat se je veliko spremenilo. Zgodila se je prekinitev prvenstva, ogromno je bilo prestavitev tekem, osiromašenih treningov zaradi bolezni in poškodb, pa tudi Kamničani igrajo na zadnjih tekmah na precej višjih obratih kot na začetku prvenstva. Podobno so tudi Kranjčani po vseh težavah z boleznimi in poškodbami šele v zadnjih 2 tednih prišli v tekmovalni ritem.

Tekme med tema dvema ekipama so bile še posebej v Kranju vedno izenačene in nepredvidljive vse do konca. Nekaj podobnega si želimo tudi za jutri, ko bo tekma sicer brez gledalcev, kot ponavadi pa bo na voljo spletni TV prenos na