V obračunu z Mariborom Kranjčani zgolj do ene točke

Obračun med Triglavom in Mariborom je bil poln preobratov in atraktivne igre na obeh straneh. Ekipi sta krasila veliko število blokov in obramb, vendar so gostje prek odločnejših krilnih napadalcev priborjene žoge uspešneje pretvarjali v točke in slavili s 3:2 (16, -21, 22, -20, -12).

Športna dvorana Planina, 3. februar 2018, 10. krog 1. DOL, 100 gledalcev, sodnika: Tomec (Novo mesto), Novak (Dvor).

Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec 5, Bošnjak, Tučen 13, Bregant 19, Kos 3, Beravs, Bežek, Mali 11, Jenko, Maček, Kök 2, Rezar 16.

Maribor: Crnjanski 16, Planinšič 4, Mulec 7, Detela 23, Vrabl (L), Mejal, Herman 1, Križman, Uremovič 7, Virtič, Plesec 15.

Ekipi sta obračun začeli izenačeno, z veliko željo in borbenostjo v obrambi že v prvih točkah. Domači so prvo občutno vodstvo pridobili z dvema zaporednima blokoma Crnjanskemu za 9:6. Do rezultata 13:9 so Triglavani dosegli že 4 bloke in Škorc je posegel po odmoru. Ko se je zaostanek Mariborčanov povečal na 5 točk, je gostujoči trener poizkusil še z menjavo podajalca in v igro poslal Mejala. Slednji je takoj dobro zaposlil Plesca in prekinil serijo Triglava, vendar zatišje ni trajalo dolgo. S po enim asom sta Rezar in Mali še oddaljila svojo ekipo in set se je končal s 25:16 v korist Triglava.

V drugem setu so se Mariborčani pobrali in zaigrali mnogo uspešneje v napadu. Po dobri obrambni akciji Vrabla so povedli s 7:5, prednost pa so ob dobrem servisu Uremoviča s tremi bloki povečali na 10:7. Po velikem padcu v igri domačih je Rop v igro poslal Breganta in Beravsa, razigrani Mariborčani pa so še vedno prihajali do točk po dolgih izmenjavah. Ko se je na servisu izkazal še Jernej Detela, so gostje povedli s 16:11. Do svoje prave igre je prišel tudi Miomir Crnjanski in z ekstremnimi diagonalami uničeval kranjsko obrambo. Kljub seriji domačih na koncu, so v tem setu Mariborčani dosegli 4 točke na servisu, ob tem pa še 5 blokov in posledično so osvojili set s 25:21.

Tretji set se je začel z maratonsko točko, katero je z odločnim udarcem zaključil domači kapetan Bregant in nakazal boljši začetek Triglavanov. Gostje so odgovorili z odličnim float servisom Crnjanskega in povedli s 5:2. Krilni napadalci Kranja so imeli velike težave z zaključevanjem in iz zagate jih je rešil šele Bregant z dvema servisoma in napadom. Ko je Rezar dosegel blok in nato še točko v napadu so Kranjčani povedli z 10:9, na kar je Škorc reagiral z odmorom. Po njem se je v napadu razigral še Miha Mali in izkoristil pasivni blok Jerneju Deteli za povečanje prednosti na 13:11. Četudi je Vasja Plesec odlično napadal iz težkih situacij, je Triglavanom uspelo zadržati prednost dveh točk do drugega tehničnega odmora, predvsem po zaslugi Rezarjevega petega bloka in odličnih obramb Tomana. V končnico so Mariborčani vstopili z dvema točkama zaostanka, nato pa so popustili na sprejemu in dovolili domačim pobeg na 24:20. Gostje so uspeli še z eno obrambo, set pa je vseeno šel Triglavu s 25:22.

Mariborčani so nov set začeli s Planinšičem na servisu, kar se jim je močno obrestovalo. Povedli so s 4:0 in šele po odmoru Ropa so se Triglavani priključili osvajanju točk. Na servis Malija so uspeli najprej izenačiti, nato pa povesti s 6:5. Odgovoril je Crnjanski, ki je na visoke podaje in zaključeval preko sestavljenega bloka, uspel pa je tudi z dvema obrambama. Maribor je povedel z 10:7, Kranjčani pa so zopet padli v serijo neuspešnih varanih napadov. Krajni napadalci so padli na povprečno uspešnost okrog 30% in domači napad sta reševala iznajdljiva blokerja Tučen in Rezar. Jan Mulec je zopet uspešno nastopil na servisu in priboril svoji ekipi prednost 16:11. Pet točk prednosti je bilo ob takšnem sprejemu Mariborčanov in tako razigranem Crnjanskem dovolj za zaključek niza pri 25:20 v korist gostov.

V začetku petega seta je Triglavanom vendarle uspelo z obrambo in še blokom ustaviti Crnjanskega in sledila je prednost 4:1. Mariborčani so odgovorili s tremi zaporednimi bloki in izenačili. Sledil je srdit boj za vsako točko in mnoge atraktivne obrambe na obeh straneh. Ob menjavi strani so gostujoči vodili za točko, nato pa so povsem onemogočili kranjske napadalce z blokom in  pripravljenostjo no varane udarce. Mariborčani so tako povedli z 12:8, kar je bilo kljub seriji napak dovolj za zmago s 15:12.