V soboto gre zares

Že zadnjih 5 krogov državnega prvenstva smo spremljali, kako se Hoče na lestvici 1. DOL nevarno bližajo Triglavanom, po zadnjem vikendu pa so prišli v neposreden domet. Z zmago Hoč nad Calcitom in ob porazu Triglava proti Salonitu se je razlika med ekipama zmanjšala na 2 točki. Do konca rednega dela sta le še dva kroga; v soboto se bosta ekipi pomerili med seboj, v zadnjem krogu pa bo Triglav igral z ACH Volley, medtem ko Hoče s Panvito. Jasno je, da so presenečenja v zadnjem krogu malo verjetna, in, da bo o šestem mestu, ki še pelje v modro skupino in boj za odličja, odločala sobotna medsebojna tekma v Kranju. Situacija v letošnji sezoni ni bila še nikdar tako resna, vendar imajo Triglavani to srečo, da lahko vse rešijo z eno dobro tekmo na domačem terenu.

Na gostovanju v Hočah so Kranjčani slavili s 3:1 (-16, -29, 23, -23). Ekipi sta bili takrat rezultatsko in v veliko statističnih kazalcih precej izenačeni, le v prvem in tretjem setu sta močneje odstopali v napadalni učinkovitosti ob enako uspešnem sprejemu. Triglavanom je takrat zmago prineslo nižje število napak in predvsem boljša igra v končnicah, vrlina, ki jim v zadnjem času primanjkuje. Pri Hočah v zadnjih tekmah ne igra njihov kapetan Planinšič, vendar ga pri doseganju točk nadomeščata vedno nevarna Radović in Mantha. Proti Kamniku so sicer dosegli dober rezultat, vendar so pred tem, ravno tako kot Triglav, igrali pet setov z ekipo z dna lestvice in nato klonili s 3:0 proti Salonitu.

Priložnost za zmago in uvrstitev v modro skupino je tako več kot prisotna in ob pomoči domače dvorane povsem uresničljiva.