Velika zmaga Astec Triglava pred domačimi navijači

galex_mir_v_kranju_20091206_1912733582Kranj, 27. marca. Odbojkarji Astec Triglava so si priigrali lepo prednost pred drugo tekmo v sredo v Murski Soboti, saj so s 3:0 (29, 18, 21) premagali favorizirani Galex Mir. Kranjčani so pred številnimi domačimi navijači pokazali, da znajo igrati dobro odbojko in da so čvrsta in homogena ekipa, ki je niso načeli tudi številni porazi v zadnjem času. Seveda je današnja zmaga šele prvi del naloge, saj jo bodo morali potrditi vsaj z enim osvojenim nizom v Murski Soboti. Popotnica za Prekmurje je torej lepa, na mladih odbojkarjih Astec Triglava pa je, da to prednost tudi udejanijo.

Športna dvorana Planina. 400 gledalcev. Sodnika: Plešnik (Mežica),  Globačnik (Topolšica).

Astec Triglav: Ivartnik(L) 1, Čulibrk 4, Ambrožič, Bilandžić 6, Planinc 13, Antonić 2, Rop 13, Bežek(L), Potočnik, Štembergar Zupan 13, Berčič. Trener: Marko Brumen.

Galex Mir: Ajlec, Horvat 14, Kerec, Žitnik 3, Marič 6, Pavič 7, Flisar 9, Novak, Tot 16, Fujs, Hrastovec (L).

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Picture Preview

Začetek tekme je bil izenačen, gostje so prvi povedli za dve točki s 3:5, a so Kranjčani hitro izenačili. Gostje so ob prvem tehničnem odmoru ponovno povedli za dve točki po napaki domače vrste v napadu. Po odmoru so vodstvo povišali na 6:10 po še dveh napakah – tokrat so bili nezbrani domači sprejemalci. Brumen je takoj reagiral s pol minute odmora. Po odmoru so Kranjčani izid znižali na 9:11, a Prekmurci so nalet prek Tota ustavili, prek Horvata pa spet povišali vodstvo na 4 točke 9:13.  ato je sledila mini serija domačih in znižanje izida na 12:13, kar je bil znak za goste za pol minutno prekinitev. Po time-outu je sledila še ena točka Planinca in izid je bil spet poravnan pri 13. točki. Na drugem tehničnem odmoru so gostje ponovno vodili za 2 točki. Takoj po odmoru pa spet protinapad Triglava in  spet so ujeli Galex pri 16. točki, a le za kratko – Galex je spet ušel na dve točki prednosti (17:19). Tudi v končnico so Prekmurci prišli s prednostjo 2 točk, vendar se Triglavani niso predajali in so vseskozi dihali gostom za ovratnik. Galex Mir je po bloku domačemu kapetanu Ropu ušel na 19:22. Brumen je vzel še drugi odmor. Domači kapetan pa je takoj nato prišel na servis in Kranjčani izid najprej znižali na 21:22, nato pa še izenačili preko Planinca na 22. Svoj drugi odmor so zato vzeli gostje. Po odmoru je sledil še en as Ropa in prvo vodstvo domačih. Gostje so si priborili tudi prvo zaključno žogo a je po napaki Žitnika niso izkoristili, čeprav je Horvat izvrstno serviral. Drama se je nadaljevala do izenačenja na 29. točki z izmenjavo zaključnih žog tako enih kot drugih. Niz je z asom zaključil Sašo Rop pri 31:29.

Picture Preview

Tudi v drugem nizu so prvo točko osvojili gostujoči odbojkarji. A domači so takoj odgovorili in osvojili tri zaporedne točke. Ko so Triglavani v bloku ustavili še Flisarja, je Galex vzel prve pol minute odmore pri izidu 4:1 za Kranjčane. Domači so zaigrali bolj sproščeno od gostov, ki so več grešili, v nasprotju s kranjskimi napadalci, ki so zaključevali vse, kar jim je Antonić podal in povedli za 5 točk ob prvem tehničnem odmoru. Podobno se je nadaljevalo tudi po odmoru. Ko je Ivartnik ujel bombo Tota in je žoga končala v polju gostov, je pri izidu 10:4 Galex Mir vzel že drugi odmor. Po tej prekinitvi so Kranjčani še povišali vodstvo na 8 točk in gostje so zamenjali organizatorja igre, v igro je namesto Žitnika vstopil Kerec. Gostje so se uspeli približati za točko na 7 točk zaostanka, kolikor je bilo tudi ob drugem tehničnem odmoru (16:9). Po odmoru so bili uspešni tudi v bloku, Horvat pa je z asom znižal izid na 16:12. Takrat je reagirala domača klop in prekinila napade gostov s pol minute odmora. Kranjčani so potem spet vzpostavili ravnotežje in prišli v končnico s 6 točkami prednosti – 20:14. Štembergar Zupan je povišal prednost domače vrste nazaj na +7 (22:15) in dvomov o zmagovalcu v drugem nizu ni bilo več, Kranjčani so ga dobili s 25:18.

Picture Preview

V tretjem nizu so Kranjčani hitro povedli s 3:0 na servis Čulibrka, ki je odlično zaigral tudi v obrambi. Gostje so hoteli prekiniti niz domačih s pol minute odmora, a so Kranjčani vztrajali v svojem ritmu in povedli s 6:2. Tudi na prvem tehničnem time-outu so vodili za 4 točke. Gostje so nato nekoliko ustavili nalet Astec Triglava, a le za nekaj trenutkov, saj je Rop z blokom Totu izid znova povišal na 5 točk prednosti. Tot je takoj nato pokazal, da še ni pozabil igrati odbojke in z asom prisilil domačo klop v prve pol minute odmora. Takoj po odmoru so z lepo obrambo gostje prišli na 11:9, Tot je še dvakrat odlično serviral in izid izenačil na 11.točki. Takrat so se Kranjčani le zbrali in  ustavili nalet gostov ter s tremi zaporednimi točkami ponovno prišli v vodstvo s 14:11. Izid na tehničnem odmoru je bil 16:12, saj je pred tem Antonič v bloku zaustavil Mariča. Gostje so se pri 17:15 spet približali po uspešnem bloku Planincu, toda na začetku končnice so imeli domač spet prednost 4 točk. Sobočani so z asom Flisarja znižali izid na 23:20, tako da je Brumen vzel še svoj drugi odmor. Po odmoru so gostje zgrešili servis, Triglavani so si priborili prvo zaključno žogo, vendar niza še ni bilo konec, saj so izkoristili drugo zaključno žogo in tako prišli do zmage v prvi tekmi. 

Povratno srečanje bo v Murski Soboti v sredo, 31.3.2010. Prevoz na drugo tekmo je organiziran, prijavite se lahko na e-mail info@oktriglav.si – prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest. Prevoz za vse, ki prinesejo s sabo kakršenkoli navijaški rekvizit, je brezplačen. Odhod avtobusa je ob 14:15 izpred ŠD Planina, povratek pa po končani tekmi v Murski Soboti.