Z zmago na četrto mesto

sip_empeter_20111030_1034377822Šempeter, 7. januarja. Astec Triglav je na gostovanju v Šempetru osvojil vse 3 točke in se z zmago 3:1 (-23, 22, 22, 16) povzpel na četrto mesto lestvice 1. DOL Radenska Classic, ker je Panvita Galex izgubila doma proti Salonitu, UKO Kropa pa na gostovanju pri Calcitu. Kranjčani so si zmagali zasluženo, čeprav so domači potihem upali na presenečenje, ker gostujoča ekipa še ne nastopa v popolni postavi. Tokrat pa so Triglavani vnovčili svoje izkušnje in predvsem z izvrstnim blokom (17) prišli do osme prvenstvene zmage in si zagotovili rahlo prednost pred direktnimi konkurenti za modro skupino. Ta prednost pa ne bo pomenila kaj dosti, če je Kranjčani ne bodo oplemenitili z uspešno igro v naslednjem krogu, ko v ŠD Planina prihaja UKO Kropa.

Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 220, sodnika: Merhar (Maribor), Adrovič (Kamnik).

Sip Šempeter: Bahč 8, Kos 15, Arsović, Bojinović 4, Javornik 2, Udrih 11, G. Vrhunc 9, J. Vrhunc, Žnidar 2, Majer, Kumer 10, Hirci.

Astec Triglav: Lužovec 8, Šmitran 12, Pokeršnik 26, Jan 2, Rop 15, Bežek, Potočnik 1, Perhaj 1, Rezar 8, Hafner.

STATISTIČNI PODATKI

Kranjčani so v boju za uvrstitev v modro skupino nadaljevanja prvenstva proti zadnjeuvrščenemu Sip Šempetru nujno potrebovali zmago. Zaradi tega in tudi zaradi nepopolne postave je bila nervoza na začetku tekme razumljiva, a so jo do konca tekma vendarle premagali in s težavami prišli do pomembnih treh točk.

Domači trener Sebastjan Cilenšek je goste presenetil z nekoliko spremenjeno začetno postavo, v katero je uvrstil 16-letnega kadetskega reprezentanta Davida Kumra, na mesto blokerja pa 18-letnega Gracijana Žnidarja, ki sta se mu oddolžila z dobro igro. Domači so celo dobili izenačen prvi niz, z dobro igro pa nadaljevali tudi v drugem. Ob prvem tehničnem odmoru drugega niza so vodili z 8:3, kar je vlilo veliko optimizma domačim navijačem, ki vso začeli verjeti, da so Šempetrani zmožni osvojiti prvo prvenstveno zmago.

A gosti so po zamenjavi podajalca, ko je v igro vstopil Blaž Jan, ki ga je Kranjčanom posodil ravno šempetrski klub, začeli igrati bolje in tlakovati preobrat. Domači so sicer imeli prednost vse do same končnice, pri izidu 20:18 imeli priložnost za povečanje vodstva, a niso izkoristili protinapada. To sta v zaključku znala kaznovati izkušena Danijel Pokeršnik in Sašo Rop.

Toda domači tudi po izenačenju niso popustili. Še naprej so imeli pobudo, pri drugem tehničnem odmoru tretjega niza še vodili s 16:14, nato pa se je pokazala njihova slabost, slabo zaključevanje protinapadov, ki naj bi bili po mnenju domačega trenerja posledica pomanjkanja izkušenj. Gosti so tako dobili tudi tretji niz.

Pozneje pa tudi četrtega, v katerega so vstopili z vodstvom 3:0, ki pa so ga hitro zapravili. Ob drugem tehničnem odmoru so Kranjčani že vodili s 16:11, nato pa je Cilenšek dal priložnost tudi igralcem s klopi, ki poraza seveda niso mogli preprečiti.

(povzeto po STA)