Zmaga na zadnji tekmi v MEVZA Cup

Odbojkarji Triglava so na zadnji tekmi v srednjeevropski ligi premagali ekipo KDS Sport Košice iz Slovaške z izidom 3:2 (22,19,-18-14,13). Kranjčani so po vodstvu z 2:0 malce popustili in dovolili nasprotniku izenačenje na 2:2, v petem odločilnem nizu pa pokazali, da so boljši nasprotnik in se od lige poslavljajo z zmago in končnim 9. mestom.

 

Hala Tivoli, MEVZA, število gledalcev: 40, sodnika Ana Stipaničev Matečić in Bojan Brlas (oba Hrvaška).

Triglav Kranj: Toman, Tučen 10, Bregant 23, Kos 7, Beravs, Bežek, Pernuš 8, Mali 12, Jenko, Maček 11, Kök, Rezar.

Košice: Bališin, Haky, Jakubov 23, Kasperkevič 1, Kopka, Križ 1, Labik 16, Lamanec 8, Pizur 7, Šomplak, Sopko 14, Tesarčik, Vitko.

Na drugi dan srednjeevropskega turnirja sta v Hali Tivoli nastopila slovaška ekipa Košice in kranjski Triglav. Slednji so bili v izenačenem boju boljši s 3:2.

Prvi niz so bolje začeli slovaški odbojkarji, ki so odšli na prvi tehnični odmor s prednostjo treh točk (5:8). Kranjčani so stopili na plin in s čvrsto obrambo ter napadom prevzeli pobudo (16:11). Nasprotniki so zmanjšali število napak in se pred končnico niza približali na le točko zaostanka (20:19). Kljub tesnemu rezultatu je slovenska ekipa odigrala zbrano in z rezultatom 25:22 zaključila prvi niz.

Tako kot v prvem so si tudi v drugem nizu manjšo prednost nabrali odbojkarji Košic (6:8). S tremi zaporednimi vrhunskimi začetnimi udarci je v vodstvo Kranjčane pripeljal mladi Gregor Pernuš (12:10). Ti so nadaljevali z dovolj učinkovito igro, da so prednost le še poviševali (19:12). Zanesljivo so tako Slovenci osvojili še 2. niz (25:19).

Po dobrem uvodu Slovakov v tretjem nizu (5:9) so se Kranjčani približali (10:12), nato pa so gostje naredili delni izid 4:1 (11:16). Sledila je izenačena igra na obeh straneh, vendar je prednost Košic bila previsoka, zato je z rezultatom 25:18 tretji niz pripadel njim.

Četrti niz so ponovno bolj prepričljivo začeli gostje iz Slovaške (4:9), ki so prednost le še poviševali (8:16). Napake na strani Kranjčanov so se vrstile, ekipa iz Košic pa je tako osvojila še drugi zaporedni niz (25:14).

Zadnji odločilni niz so tudi tokrat bolje začeli Slovaki (3:5), vendar so Kranjčani držali korak z njimi in tudi povedli (10:8). Trener gostujoče ekipe Richard Vlkolinsky je ukrepal s polminutnim odmorom, ki pa ni zmedel Kranjčanov, ki so zaključili tekmo v svojo korist (15:13).

Sašo Rop, trener Triglav Kranj: ”Način, na katerega smo izpadli iz državnega prvenstva oziroma iz modre skupine, je bil zelo boleč. Da so se fantje uspeli zbrati in prikazati borbeno igro proti solidni slovaški ekipi je super. Predvsem pa me veseli, da so se izkazali danes na tekmi mladi fantje, ki so imeli prvič možnost tekmovati kot člani prve ekipe. Naš mladi podajalec Gregor Pernuš je popolnoma upravičil zaupanje in za njegovo prihodnost kot tudi ostalih mladih fantov se ni bati.”

Richard Vlkolinsky, trener KDS Sport Košice: ”Kranj je bil danes boljša ekipa. Doma smo navajeni igrati v dosti manjši dvorani, zato nas je nekoliko orientacija izdala. Zato smo tudi imeli toliko težav na servisu in sprejemu.”