Znani so že pari končnice

Thumbnail PreviewKranj, 21. marca. Po končanih tekmah zadnjega kroga v modri skupini lige Radenska Classic so že znani pari četrtfinala končnice 1.DOL. V sredo bo sicer odigrana še zadnja tekma med Salonitom Anhovo in ACH Volley Bled, a ta tekma na pare četrtfinala ne bo več vplivala. Prve tekme četrtfinala bodo na sporedu v soboto, 27.3.2010, druge tekme pa v sredo, 31.3.2010. Sistem izločanja je podoben kot v Pokalu Slovenije – najprej odločajo zmage, nato seštevek dobljenih in izgubljenih nizov, seštevek dobljenih in izgubljenih točk in nazadnje večje število osvojenih točk na gostovanju. V primeru, da so vsi kriteriji izenačeni, pa se odigra še zlati niz do 25. točke.

Spored končnice:

Razpored_koncnice_480x290

Prve tekme se bodo odigrale v soboto, 27.3.2010 in sicer na domačem igrišču slabše uvrščene ekipe, druga tekma pa v sredo, 31.3.2010 na igrišču bolje uvrščene ekipe. Kranjčani bodo najprej igrali na domačem igrišču v ŠD Planina in sicer v soboto, 27. marca ob 18. uri.

Enak sistem dveh tekem bo tudi v polfinalu, ki se bo pričelo po finalu lige prvakov v Lodzu, v sredo, 14. aprila. Za prvo mesto bo moral novi državni prvak zmagati na treh tekmah. Tekma za tretje mesto pa se bo igrala do dveh zmag. Finalni obračuni se bodo vrstili od 21. aprila naprej.