1 DOL Radenska Classic: Prva zmaga Triglavanov!

IMG_0857Novo mesto, 20. oktobra. Igralci Astec Triglava se z gostovanja iz Novega mesta vračajo s tremi točkami. Kranjčani so dobili uvodna niza, tretjega nato izgubili, četrtega in kot se je izkazalo tudi zadnjega pa spet vpisali na svoj konto. Rezultat: Krka – Astec Triglav 1:3 (20:25, 20:25, 25:20, 19:25). V soboto 27.10.2012 v Kranj prihajajo igralci GO Volley-a. Tekma bo ob 18 uri v ŠD Planina.

Dvorana Marof, gledalcev 250, sodnika: Skok (Rečica ob Savinji), L. Globačnik (Topolšica).

Krka:
Brulec 11, Ožbalt, Erpič 10, Urh, Kosmina 10, Kastrevec 4, Vesel, Kos 4, Pucelj 1, Longar 1, Strnad 7, Žlajpah, Turk 5.

Astec Triglav:
Klemenčič, Lužovec 2, Hafner, Jovanov, Bilandžić 6, Močnik 9, Rop 18, Bežek, Štemberger Zupan 16, Hafner, Perhaj, Rezar 7.

STATISTIČNI PODATKI

V derbiju začelja gledalci niso videli posebno kakovostne odbojke, zmaga pa je zasluženo odšla v Kranj. S tem so triglavani dosegli prvo prvenstveno zmago, kar pomeni, da v prvenstvu ni več ekipe, ki ne bi imela vsaj točke. Čeprav so Kranjčani storili veliko napak, imeli kar nekaj težav z domačim blokom, pa so do uspeha prišli dokaj zanesljivo.

Da so v Novo mesto prišli po točke, so napovedali že na samem začetku. Ob prvem tehničnem odmoru so že vodili z 8:3, pri izidu 13:21, ko so domači točke osvajali praktično le iz napak tekmecev, je bilo videti, da bodo niz mirno pripeljali do zmage. A s tem se domači niso strinjali, s šestimi zaporednimi točkami so prišli na prag preobrata. Toda gostje so se pravočasno zbrali, po asu Žige Lužovca so prišli do zaključne žoge (24:19), drugo so po uspešni akciji kapetana Saša Ropa tudi izkoristili.

Po dveh točkah Rozka Rezarja so Gorenjci v drugem nizu povedli s 5:2, nato pa do drugega tehničnega odmora le še višali, za razliko od prvega pa se tekmecem niso več pustili približati. Njihova premoč se je nadaljevala tudi na začetku tretjega niza, po vodstvu s 4:0 in 6:2 je že kazalo, da zanesljivo vodijo tekmo do konca. Toda domači so zaigrali bolje, razigral se je Grega Erpič in izid je bil na 12. točki izenačen. S tem pa se dobra igra Dolenjcev ni končala, saj so povedli z 18:13, prednost pa zanesljivo obdržali.

Domači navijači so upali, da lahko pride do popolnega preobrata, še posebno, ker je bil četrti niz dolgo časa izenačen. Toda po izidu 10:11 so si Kranjčani priigrali nekaj prednosti, pri drugem tehničnem odmoru so vodili s 16:13, do konca pa prednost le še povečali.

Avtor: STA