5 vprašanj s Črtom Bošnjakom

Črt Bošnjak – čez leto sprejemalec OK Triglav Kranj, poleti pa ljubljenec tribun DP v odbojki na mivki v Kranju – ima že zdaj za sabo svoje najbolj uspešno poletje na mivki. Z Rokom Možičem sta tako na SP U21 na Tajskem, kot na EP U20 na Švedskem dosegla izjemno 5. mesto. Dosežke bo poizkušal nadgraditi z naskokom na medaljo na Sberbank DP v odbojki na mivki Kranj 2019. Stopničke so se mu dve leti zapored za las izmaknile, letos pa bo s klubskim kolegom Miho Plotom morda naredil korak naprej.

 

1. V Sloveniji so močno odmevali vajini uspehi z Rokom Možičem na SP U21 in EP U20. Pred koliko časa sta se z Rokom odločila za skupno igro in kako sta se tako hitro pripravila za tako dobre rezultate?
SP In EP sta velika projekta, zato so priprave na tekmovanja potekale že tekom leta. Za skupno igro z Rokom naju je določila zveza, ki je prav tako organizirala treninge z novim trenerjem Giulijem. S treningi smo začeli po koncu sezone v dvorani in trenirali zelo intenzivno.

2. Zaradi reprezentančnih obveznost Rok ne bo moral nastopiti na DP. Boš z novim soigralcem Miho Plotom zopet igral samo v bloku, ali tudi v obrambi, tok kot z Rokom? Kaj od tega ti bolj ustreza?
Igranje v obrambi mi je postalo zelo všeč, vendar mislim, da bom na DP v vlogi blokerja, ki me tudi zelo veseli.

3. Z Nejcem Marovtom si že dvakrat pristal na 4. mestu. Misliš, da ti bodo izkušnje na mednarodnih tekmovanjih tokrat prinesle stopničke?
Upam, da mi po dveh letih in dveh četrtih mestih končno uspe dobiti medaljo, izkušnje iz mednarodnih tekmovanj pa bi k temu lahko le pripomogle.

4. Proti večkratnemu branilcu naslova Danijelu Pokeršniku si lani klonil v polfinalu. Kaj misliš, da je ključ do zmage proti njemu in do menjave obrazov na vrhu?
Premagati ga je možno le z dobro igro, saj je najbolj izkušen na turnirju.

5. Že nekaj let je Kranj tvoje domače klubsko mesto. Se na DP-ju občuti dodatna podpora ali drugačno vzdušje, kot na drugih turnirjih?
Na DP je vedno igrati lepo prav zaradi podpore iz tribun, ki je (vsaj zame) neprimerljivo večja, kot na ostalih turnirjih.