ACH Volley do treh točk, Kranjčanom drugi niz

go volley 4 20141001 1581955134Ljubljana, 4. oktobra. Astec Triglav je sicer izgubil tekmo proti favoriziranim domačinom ACH Volley z 1:3 (-14, 20, -23, -16), vendar so kot prva ekipa v letošnjem prvenstvu “zmajčkom” odvzeli niz. Tudi morebitna točka v Tivoliju ne bi bila presenečenje  po prikazanem, saj je ACH Volley v tretjem nizu šele v končnici uspel narediti točko več in na ta način preobrnil potek tekme v svojo korist. Izkušnje Flajsa, Pleška in neustavljivega Pokeršnika so naredile svoje in po izenačenem začetku četrtega niza, se potem Kranjčani niso več vrnili v igro.

Hala Tivoli. Gledalcev 60. Sodnici Kogler in Miklošič (obe Maribor).  

ACH Volley: Flajs 12, Jereb 3, Plot (L), Kozamernik 9, Pokeršnik 21, Kozamernik 9, Klobučar, Pleško 7, Purič 11, Jurić 2, Kasnik, Slovnik, Koncilja. Trener: Tomi Šmuc

Astec Triglav: Lužovec 9, S. Hafner, Vene(L), Lakner 3, Bregant 18, Bežek(L), Kos, Maček, Mali, M. Kök 14, Rezar 5, A. Kök 5. Trener: Sašo Rop

V Ljubljani sta se srečali ekipi, ki sta v prvih krogih trikrat zmagali, prvaki iz Ljubljane trikrat gladko, Kranjčani pa dvakrat s 3:2. Gorenjci so presenečenje začetka prvenstva, kar so dokazali tudi v Tivoliju. ACH se je namreč kar precej namučil z njimi, njihov odpor je zlomil šele v drugem delu četrtega niza.
A začetek ni kazal na to, da bi lahko domači imeli kakršne koli težave. Po dveh blokih Dika Puriča in enem Matije Pleška je bilo na semaforju 8:3, ko je razpoloženi Purič dosegel še as, je ACH vodil z 11:5, ob drugem Puričevem asu pa tudi že z 20:12. V napadu je bil razpoložen tudi Danijel Pokeršnik, nekdanji član Triglava, tako da gostje niso imeli nobenih možnosti, da bi se izognili zaostanku.
Toda začetne treme, straha ali pretiranega spoštovanja tekmeca je bilo hitro konec. Kranjčani so dokazali, da se lahko favoritu dostojno upirajo. Že ob prvem tehničnem odmoru so vodili z 8:6, brata Kök in Janko Bregant, nekdanji član ACH, so bili najbolj zaslužni, da je po drugem tehničnem odmoru prednost še narasla. Gosti so z delnim izidom 4:0 povedli z 20:13, nekoliko pozneje pa tudi s 24:16. Z zaključevanjem niza so imeli nekaj težav, domači so se približali, a pri izidu 20:24 naredili napako, tako da je Astec izid izenačil.
Tudi v tretjem nizu so Kranjčani dolgo časa vodili, po dveh zaporednih asih Aleša Köka z 10:8. Dve točki razpoloženega Purića, ki je dokazal, da imajo Ljubljančani dva obetavna mlada blokerja (drugi je Jan Kozamernik), sta Ljubljančanom zagotovili izenačenje na 14. točki, v končnici pa sta v napadu reči v svoje roke vzela Pleško in predvsem kapetan Andrej Flajs, slednji je niz tudi zaključil.
Gosti so bili enakovredni tudi na začetku četrtega niza, toda nato so jim začele pohajati moči in tudi volja. Po asu Flajsa so domači vodili z 12:9, po točki Pokeršnika s 14:10, do konca pa je razlika le še naraščala.