ACH Volley odpravil Kranjčane v Tivoliju

V tekmi 5. kroga 1.DOL je Hiša na kolesih Triglav gostoval pri državnih prvakih in izgubil z 0:3 (-11, -19, -19). Kranjčani se niso naigrali. Še največ so pokazal v tretjem setu, ko so se malo sprostili na sprejemu servisa. Prav sprejemalska vrsta Hiše na kolesih tokrat ni imela svojega dne, Ljubljančani pa so začetne udarce zadevali natančno in dovolj prodorno, da so lahko brez težav razvili svojo igro.

Dvorana ŠD Tivoli, Ljubljana, gledalcev 50, sodnika Tomec Eva, Novak Gregor.

Foto: Aleš Oblak
Foto: Aleš Oblak

ACH Volley Ljubljana: Kovačič (L), Purić, Pavlović 11, Satler 5, Pleško, Brulec, Đirlić 16, Okroglič 10, Mantha, Pokeršnik 12, Videčnik 6.

Hiša na kolesih Triglav: Glamočanin, Tučen 3, Bregant 3, Stružnik, Kos, Bošnjak 11, Pernuš 1, Mali 3, Libnik (L), Jenko 2, Maček 2, Kök 6.

V petem krogu državnega prvenstva so se odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana pomerili z ekipo Hiša na kolesih Triglav. V dvorani Tivoli so s 3:0 slavili domači igralci.

Oranžni zmaji so si z brezhibnim napadom hitro priigrali zavidljivo prednost (13:4). Tudi v nadaljevanju slovenski prvaki niso popuščali in uspešno iskali luknje v obrambi Kranjčanov (20:10). Pokeršnik je zaključil za 23. točko (23:10), zanesljivo pa so Ljubljančani niz zapečatili z napako gostov (25:11).

Zgodbo so na začetku drugega niza domačini ponovili (7:2) in vztrajno nadaljevali z agresivno igro v napadu, prav tako pa prikazali borbo v obrambi. S takšnim pristopom se je prednost povišala na visokih osem točk prednosti (16:8), kar je zadoščalo za miren zaključek drugega niza (25:19).

V tretjem nizu so gostje bili bolj prepričljivi in do sredine niza še držali stik z državnimi prvaki (11:9), ki pa so nato nanizali štiri zaporedne točke (15:11). Prednosti ponovno niso spustili iz rok in zasluženo zmagali s 3:0 (25:19).

Izjava po tekmi: 

Jure Okroglič, sprejemalec ACH Volleyja Ljubljana: ”Mislim, da smo prva dva niza odigrali suvereno, držali prednost in nismo delali večjih napak. V zadnjem nizu so sicer nasprotniki dvignili nivo igre, vendar smo mi ostali zbrani in osvojili 3 točke.”