ACH Volleyu še štirinajsta zmaga, domačim pa osvojen niz

V 14. krogu 1. DOL za moške sta se srečali ekipi Hiša na kolesih Triglav ACH Volley. Zmago so slavili s 3:1 (17, -24, 18, 16) gostujoči odbojkarji, ki so v celoti upravičili vlogo favoritov na tekmi, domačim pa gre pohvala za osvojen niz, borbenost in kar nekaj lepih potez.

ŠD Planina, Kranj, gledalcev 400, sodnika Atanasov Daniel (Šempeter), Jovanovič Dejan (Komenda).

Hiša na kolesih Triglav: Glamočanin ,Plot (L), Tučen , Maček 6, Kos 13, Bošnjak 12, Pernuš, Mali 11, Libnik (L), Jenko 6, Kök 3. Trener: Sašo Rop.

ACH Volley Ljubljana: Kovačič, Purič 7, Pavlović 5, Satler, Pleško 11, Brulec 1, Đirlić 7, Okroglič, Mantha 7, Vilimanović, Pokeršnik 15, Videčnik 8, Poluian. Trener: Andrej Urnaut.

Kranjčani so tekmo začeli oslabljeni, saj se je med tednom poškodoval kapetan domačih Janko Bregant. V funkciji korektorja je tako zaigral Gal Kos. Gostje so po izenačenem začetku povedli za 3 točke po bloku Pavloviča – 9:6. Po napaki Bošnjaka v napadu, čudni sodniški odločitvi in točki Pleška na trojni blok domačih so gostje ušli na 12:6. Trener Kranjčanov je poizkušal spremenit tok dogodkov z odmoroma, a so domači šele po drugem nekoliko ustavili nalet Ljubljančanov. Nekako pa jim ni uspelo držati zbranosti na nivoju gostov, ki so izkoristili vsako napako in neodločnost v napadu za povišanje izida. Z dobrimi podajami Brulca so gostje prek Manthe povišali na 20:12 in nekoliko kasneje na 21:13. Niz se je končal z izidom 25:17.

V drugem nizu so Kranjčani začeli nekoliko bolj sproščeno in imeli tudi rezultatsko pobudo do izida 5:6 za goste. Nato pa so po dveh nekoliko slabše podanih žogah domačega podajalca Ljubljančani z dvema blokoma pobegnili na 5:8. Sledila je polminutni odmor s strani kranjskega trenerja, ki je ustavil nalet ACH Volley-a. Z dvema blokoma (Kos in Kök) veteranu Plešku in napako gostov so Kranjčani izid izenačili na 12. Z dvema neugodnima servisoma se je Pleško oddolžil svojim soigralcem, saj so Kranjčani napravili dve napaki in gostje spet prišli do 3 točk prednosti. Domači so še naprej zelo dobro delovali v bloku in skrbeli, da se ACH Volley ni preveč oddaljil. V napadu je dobro igral Jan Maček, z blokom Bošnjaka Manthi pa so Kranjčani ponovno izenačili izid na 20. Sledil je pol minutni odmor gostov in po odmoru prvo vodstvo domače ekipe. Kranjčani so dobili zalet in so še naprej držali rezultatsko pobudo in prednost točke. Le ena napaka je bila dovolj, da je ACH Volley prišel do prve zaključne žoge, a so jo domači ubranili in si z blokom Jureta Jenka priborili točko prednosti oz. zaključno žogo za drugi niz. Po napaki Pokeršnika v napadu so niz tudi osvojili.

V tretjem nizu so gostje silovito začeli, s hitrimi napadi rešetali domačo obrambo in povedli z 1:4. Nato so se odbojkarji Hiše na kolesih zbrali in niso dopustili, da bi gostje pobegnili. Po napaki Manthe v napadu je bil izid znižan na 5:6. Gostje so zgostili blok, dosegli nekaj zaporednih točk in se odlepili na varnih 8:12. Blok domačemu korektorju Galu Kosu je pomenil prednost 10:15 za ACH Volley in Sašo Rop je posegel po prvem odmoru. Prekinitev ni zalegla, gostje so še naprej nizali točke ob nekoliko manjši zbranosti Kranjčanov tako v napadu kot tudi v bloku. Še naprej je bil nerešljiva uganka za domače Pokeršnik, ki je pipe-i kot za šalo dosegal točke. Na račun nekaj neizsiljenih napak domače ekipe, so gostje še povišali prednost in pri 13:20 je Sašo Rop poizkusil še zadnjič z odmorom prekiniti ritem nasprotnika. ACH Volley se ni pustil zmesti in niz je z napadom za 18:25 zaključil Mitja Pleško.

Tudi začetek 4. niza je pripadel gostom, ki so med drugim ubranili tudi nekaj silovitih napadov Kranjčanov in jih pretvorili v svojo točko. Domači so se potem sicer približali, a z nekaj napakami poskrbeli, da so v vodstvu ostali gostujoči odbojkarji. Ti so s čvrstim blokom in dokaj konstantno igro brez napak držali prednost 4 točk. Pri 7:12 je Sašo Rop posegel še po drugem odmoru, ampak Pleško je tudi po odmoru s servisi neusmiljeno rešetal domači sprejem. Pri izidu 10:17 je bil tudi četrti set več ali manj odločen, še posebej, ker domači nikakor niso našli poti mimo bloka gostov. Niz so Ljubljančani rutinirano pripeljali do konca in vse tri točke so zasluženo odšle v Ljubljano.