Ali bo v Kranju spodrsnilo Salonitu

Kranj, 11. februarja. Kranjčani bodo po 10-dnevnem predahu, ko so v zadnji tekmi doživeli pričakovan poraz proti ACH Volleyu, spet nastopili v modri skupini tokrat proti večkratnemu državnemu prvaku in pokalnemu zmagovalcu Salonitu Anhovo iz Kanala ob Soči. Delilca pravice bosta ga. Sanja Miklošič in g. Boštjan Merhar, oba iz Maribora, pravilen potek tekme pa bo nadzoroval delegat Vid Zupančič iz Mokronoga.

Predstavitev_ekipe_SALONIT_splet

Ekipa iz Kanala se je državnemu prvenstvu pridružila v drugem delu, saj je pred tem nastopala izključno v Interligi ter v pokalih CEV oz. Challenge. Cilj Salonita pred sezono je bil uvrstiti se med 4 najboljše ekipe v Interligi, a je bilo že pred novim letom popolnoma jasno, da jim to ne bo uspelo. Imeli so ogromno težav s poškodbami igralcev, zamenjali so trenerja (namesto Sattlerja je prišel Šuker), podajalec Rok Satler je moral zapustil ekipo, zamenjal ga je Črnogorec Dabović. Več kot pol sezone so igrali tudi brez Andreja Kovačiča, ki šele sedaj prihaja k sebi po poškodbi, podobno kot kanadski bloker Kaminski, tako da njihov položaj res ni bil rožnat. Kljub vsemu pa so se Primorci pod vodstvom novega trenerja Šukerja uspeli konsolidirati in igrajo v vse boljši formi. Zadnje tekme v Interligi so bile povsem nekaj drugega kot prej, prav tako so dvakrat zmagali tudi v modri skupini – dobili so lokalni derbi proti Marchiolu, v drugem krogu so se pa oddolžili Galex Miru za poraz v Pokalu Slovenije.

Astec Triglav nujno potrebuje točke, če ne želi preveč zaostati v boju za čim boljšo pozicijo za končnico. Po dveh porazih bo osvajti točke proti Salonitu težko, ampak lahkih tekem in lahkih nasprotnikov v modri skupini ni, tako da je treba v vsaki tekmi igrati na zmago, še posebej na domačem igrišču v Športni dvorani Planina in pred zvestimi domačimi navijači.

Za boljše vzdušje na sobotni tekmi bosta poskrbela plesna skupina Tinča in DJ Štulči, za tiste v domačih naslanjačih pa bo na voljo rezultat v živo in sveži statistični podatki o dogajanju na igrišču.