Astec Triglav bo prezimil na šestem mestu

Thumbnail PreviewKranj, 18. decembra. V tekmi 14. kroga 1. DOL Radenska Classic so bili odbojkarji Marchiol Vodi v Novi Gorici boljši od Astec Triglava z izidom 3:2 (17, 35, -21, -19, 13). Kranjčani so zamudili priložnost, da bi nasprotnika premagali v njegovi domači dvorani in na zimski odmor odhajajo z občutkom, da bi lahko iztržili v dosedanjem poteku prvenstva precej več kot jim je pa to na koncu uspelo. Prvenstvo se bo nadaljevalo 15. januarja prihodnje leto s preostalimi štirimi krogi prvega dela, nato pa se bodo ekipe razdelile na modro in zeleno skupino, kjer bodo po veliki verjetnosti nadaljevali tekmovanje tudi odbojkarji Astec Triglava.

Dvorana Balon, gledalcev 200, sodnika: Melavc (Šempeter), L. Globačnik (Topolšica). 

Marchiol Vodi: D. Koncilija 14, Krivec 2, Basaneže 16, Orel, Bregant 21, Stanič, Čabarkapa 26, Polgar 12, Kuburović, M. Koncilija, Vidič, Sirk. 

Astec Triglav: Čulibrk 8, Bilandžić 7, Ambrožič, Antonić 3, Rop 16, Bežek, Kristan 26, Štembergar Zupan 18, Berčič.

STATISTIČNI PODATKI

Odbojkarji Marchiol Vodi so proti Triglavanom, ki so lovili še zadnji vlak, da bi se uvrstili v modro skupino drugega dela državnega dela, še vodili v nizih 2:0, na koncu pa komaj prišli do zmage. V prvem nizu so pri prvem tehničnem odmoru vodili z 8:7, v nadaljevanju pa so se razigrali in si priigrali visoko prednost 16:9, kar je bilo dovolj za prvi niz. 

V drugem nizu, ki je trajal kar 38 minut, so pobudo prevzeli Kranjčani, ki so povedli z 8:3 in kasneje s 16:11. V končnici so Gorenjci vodili že s 24:20, nato pa so Marchiolovci izenačili. V nadaljevanju so se po ogorčenem boju, ko sta ekipi nekaj zaključnih žog zapravili, gostitelji le veselili zmage.
Potem ko je kazalo, da bodo triglavani po nesrečno izgubljenem nizu popustili, pa so se varovanci Tineta Sattlerja z borbeno predstavo znova vrnili v igro. V tretjem nizu so imeli vseskozi pobudo in rahlo prednost, odločilno pa so si priigrali v končnici in izidu 21:15. 

V četrtem nizu je sprva bolje kazalo marchiolovcem (8:5), pri drugem tehničnem premoru pa je prišlo do preobrata. Kranjčani so z dobrimi servisi in uspešno igro v polju iztržili tie-break. Ta je bil vseskozi zelo izenačen, v zaključku pa so imeli mirnejšo roko domači odbojkarji, ki se veselili še 12. letošnje zmage.

(povzeto po STA)