Kljub dobremu odporu in spodbudni predstavi Astec Triglav brez točk v Kamniku

calcit 5 20131208 1185279423Kamnik, 11. oktobra. Kranjčani so tekmo 6. kroga v Kamniku izgubili z 1:3 (-20, 22, -14, -24). Domačini so bili precej boljši nasprotnik edino v tretjem nizu. V preostalih nizih je bila igra enakovredna. Končnici prvega in še posebej četrtega niza so Kamničani odigrali bolj zbrano in pokazali določeno mero izkušenj, ki jih v kranjski vrsti zaradi mladosti še primanjkuje. Z boljšim izvajanjem servisov so Kranjčane odmaknili od mreže v odločilnih trenutkih in si z blokom in dobro obrambo priigrali peto zmago v prvenstvu.

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Markelj (Bled) in Globačnik (Topolšica).

Calcit Volleyball: Hribar(L), Novljan 7, T. Štern 20, Drobnič, Vidmar, Štembergar Zupan 18, Brus 9, Kvas, Stavbar, Kotnik 4, Ž. Štern 6, Brulec 2.

Astec Triglav: Lužovec 7, Hafner 1, A. Kök 3, Maček 3, Bregant 16, Vene (L), Lakner , Bežek(L), Kos, Mali, M. Kök 14, Rezar 13.

Tekme med Kamničani in Kranjčani so bile vedno, ne glede na njihov položaj na prvenstveni lestvici, zanimive in izenačene. V prejšnjem krogu sta sicer obe ekipi izgubili, vendar domači odbojkarji proti aktualnim državnim prvakom, gostje iz Kranja pa proti podprvakom, zato igralci niso preveč objokovali izgubljenih točk. Kamničani so bili v vlogi favoriti, Kranjčani pa so letos že dokazali, da znajo igrati odbojko. To so potrdili tudi v Kamniku, a so vseeno pokazali za odtenek premalo, da bi lahko osvojili kakšno točko.
Na prvi tehnični odmor so s točko prednosti še odšli gosti, ki so pri izidu 5:5 ostali brez Jureta Laknerja, ki si je pri doskoku poškodoval gleženj, toda na dvanajsti točki so jih Kamničani ulovili, nato pa povedli s 13:12. Na drugi tehnični odmor so že odšli s prednostjo treh točk, predvsem so popravili svoj servis in igro v napadu. Tri točke prednosti so imeli tudi ob vstopu v končnico niza (22:19), ki se je končal z lastno napako Aleša Köka.
V drugem nizu so Kranjčani povedli z 2:0, toda na servis Andreja Štembergar Zupana, ki je dosegel tudi dva asa, so domači dosegli kar šest točk zapored in na tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk. Z blokom Tončka Šterna so si spet priigrali pet točk prednosti, vendar so z asom Janka Breganta gostje izid na deseti točki izenačili. Bregant je svojo ekipo popeljal do vodstva 11:10, nato še 14:12. Kamničani so izid na 19. točki poravnali, po napaki gostov pa na servis Borisa Brusa prvič po dolgem času tudi povedli (22:21). Za polminutni odmor se je tokrat odločil Sašo Rop, v napeti končnici pa so Kranjčani po bloku prišli do dveh zaključnih žog za izenačenje v nizih, kar jim je z novim blokom tudi uspelo.
Do četrte točke tretjega niza sta bili ekipi še izenačeni, na servis pa so Kamničani dosegli tri zaporedne točke, zato je Rop še pred tehničnim odmorom vzel polminutni odmor. Pri zaostanku petih točk (8:13) se je pri Kranjčanih na mesto organizatorja igre vrnil Aleš Kök, vendar se po novi točki Tončka Šterna zaostanek gostov ni zmanjšal. Še več, po drugem tehničnem odmoru so gostje dosegli le še tri točke, zadnjo v tretjem nizu pa je dosegel Andrej Štembergar Zupan.
A se borbeni Kranjčani po visoko izgubljenem nizu niso predali, saj so ob prvem tehničnem odmoru za domačo ekipo zaostajali le za točko. Z delnim izidom 5:2 so na servis mladinskega reprezentanta Mateja Köka prvič v četrtem nizu Kamničanom pobegnili za dve točki (12:10), z asom Breganta pa že za tri (15:12). Še pred odhodom na drugi tehnični odmor je moral Brumen vzeti svoj prvi polminutni odmor v četrtem nizu, a se na njem zaostanek njegovih varovancev še ni zmanjšal. Ko so domači izenačili na 16:16, so nato še povedli, ko so zaustavili Koeka pa je vse kazalo na osvojeni niz domače ekipe. A je Bregant z asom izenačil, po polminutnem odmoru domačih pa je Štembergar Zupan priboril prvo in drugo zaključno žogo za končno zmago, ki jo je na servis Brulca z blokom potrdil Žan Novljan.

Izjavi po tekmi (povzeto po www.okkamnik-klub.si):

Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: »Astec Triglav ima letos veliko boljšo ekipo od lanske, zato sem pričakoval težko borbo. Res pa je, da so v četrtem nizu obema ekipama tresle hlače in da smo oboji servirali kot kakšni začetniki, po drugi strani pa je bilo v njem tudi veliko atraktivnih točk. Dejstvo je, da so zmage najboljše zdravilo za poraze, zato smo s te strani lahko zadovoljni. V napadu je danes zelo dobro igral naš kapetan Andrej Štembergar Zupan, v drugih elementih igre pa imamo vsi še veliko rezerv, ki jih bo treba do tekme s Panvito aktivirati, če želimo priti do nove zmage.«

Janko Bregant, kapetan Astec Triglava: »Žreb nam ni šel najbolj na roke, saj smo imeli tri tekme zapored proti ekipam, ki sodijo v sam vrh slovenske lige. Na vseh treh tekmah smo sicer na trenutke prikazali dobro igro, toda čeprav smo vse tri tekme izgubili, nas nismo bili nadigrani. Tudi v Kamniku nismo igrali slabo, seveda z izjemo tretjega niza, v katerem smo bili popolnoma nezbrani. Toda na trenutke lahko rečem, da smo prikazali visoko raven igre, sicer je bilo tudi veliko nihanj, kar pa je posledica mladosti naše ekipe. Imamo nadarjeno ekipo, vendar bo potrebno še veliko dela in potrpežljivosti in morda po novem letu pričakujemo bolj konstantno igro.«